MOŽE LI LUĐE?

Udružili su se bespravni graditelji Mandriola. Kreću u akciju

Konkretno, ova grupa od čak 80-tak ljudi pokušava na sve moguće i nemoguće načine, dakle pravnim smicalicama, naći rupu u zakonu i izbjeći uklanjanje svojih mobilnih ili građevinskih objekata na Mandriolu. To su, koliko nam je poznato, većinom slovenski i BiH bespravni graditelji koji su došli u Mandriol unazad desetak godina i kupovali po pet-šest parcela. Sada im je očito jasno, osim što moraju rušiti ili ukloniti svoje objekte, da zemljište neće moći, recimo, ni preprodati pa zaraditi

| Autor: Marcello Rosanda
Mandriol (Snimio Milivoj Mijošek)

Mandriol (Snimio Milivoj Mijošek)


Izgleda da se jedan dio bespravnih graditelja u Istri nikako ne miri s golom činjenicom da su se jednostavno ogriješili o zakon i da će se njihove građevine kad-tad rušiti. Pa tako ni oni s Mandriola kraj Vodnjana, jednog od simbola graditeljskog bezakonja u Istri.

Nakon što smo prošli tjedan pisali o nevjerojatnom prijedlogu jedne tamošnje bespravne graditeljice, koja tvrdi da su ih "agencije prevarile" i traži da se Mandriolu "da status sela, vikend naselja ili kampa", pritom nudeći i "donacije", sada imamo novu situaciju gdje se prošli tjedan okupilo gotovo 80 stanovnika tog područja i odlučilo da putem odvjetnika napadnu Grad Vodnjan i osporavaju neke od odluka kojima je cilj suzbijanje bespravne gradnje. 

(Snimio Milivoj Mijošek)(Snimio Milivoj Mijošek)

Podsjetimo, područje Mandriola je u posljednje vrijeme lokacija od velikog interesa šire javnosti, posebno nakon velikih akcija Državnog inspektorata i vodnjanskih komunalaca. Kako smo pisali, taj prostor već slovi za simbol bespravne gradnje u Istri. Oko tog sela postoji više velikih bespravnih naselja, a neka od njih su dronom otkrivena tek ove godine. Tamo su, podsjetimo, građevinski inspektori Držanog inspektorata prije nekoliko tjedana proveli veliku akciju zatvaranja gradilišta.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter