na tržnici

Obilježen Dan narcisa u Poreču: U humanitarnoj akciji za Ljubicu prikupljeno 2.216,76 eura

| Autor: Glas Istre
Dan narcisa u Poreču

Dan narcisa u Poreču


Prve subote proljeća tradicionalno se obilježava Dan narcisa, spoj humanitarne akcije i javnozdravstvene kampanje, kako bi se povećala društvena svijest o važnosti preventivnih pregleda dojki u svrhu ranog otkrivanja raka dojke i, posljedično, smanjenja smrtnosti.

Ove se godine u Poreču Dan narcisa obilježio na gradskoj tržnici, na kojoj su se uz gradonačelnika Lorisa Peršurića i njegovog tima iz Grada Poreča, okupili i ravnatelj Istarskih domova zdravlja Manuel Runić, dr. med. Zoran Šimurina, voditelj porečkog Doma zdravlja i glavna sestra Maja Rasnek, te ispred Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije dr.med. Daniela Beaković.

Dan narcisa u PorečuDan narcisa u Poreču

Dan narcisa u PorečuDan narcisa u Poreču

Humanitarnom akcijom, podjelom narcisa i balona, uz dobrovoljne priloge, tijekom dva sata za našu sugrađanku Ljubicu prikupljeno je 2.216,76 eura. 

- Posebno sam dirnut velikim odazivom svojih sugrađana koji su i ovaj put pokazali veliko srce. Sredstva koja smo prikupili ovom prigodom bit će dovoljna za nabavku potrebnog lijeka. Još jednom hvala svim Porečankama i Porečanima na odazivu i podršci., rekao je gradonačelnik. 

- Ovakve akcije su izuzetno važne jer nam omogućavaju neposredan kontakt s većim brojem građana. Ne samo da smo skupljali novac potreban za liječenje, već smo i svima koji su donirali, uručili promotivne materijale i poručili koliko su važni preventivni pregledi., rekla je Daniela Beaković, dr.med. 

Dan narcisa u PorečuDan narcisa u Poreču

Ravnatelj Istarskih domova zdravlja Manuel Runić izrazio je zadovoljstvo da su mogli podržati ovu akciju. - Kroz direktne susrete dobije se vuvid u to koliko su građani informirani, a Porečanke su vrlo informirane i senzibilizirane., rekao je Runić, pohvalivši suradnju s Gradom Porečom, zahvaljujući čijem financiranju u Poreču imamo Savjetovalište za oboljele od raka, koje je za korisnike besplatno.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum