Dan limskih oštriga - još stignete!

FOTOGALERIJA / Školjku deliciju pojest ćete direktno iz mora. Iako cijena nije mala, prilika je jedinstvena pa se čeka u redu

| Autor: Helena MOSTARKIĆ GOBBO


Dan limskih oštriga, gastronomska manifestacija koja se održava po prvi put, započela je danas u podne na rivi Limskoga zaljeva.

Cilj manifestacije je dodatno promovirati i valorizirati limske kamenice odnosno oštrige, za koje se vjeruje da su najbolje upravo na blagdan svetog Josipa, što nam je potvrdila i Ivana Maružin, direktorica Turističke zajednice Općine Kanfanar.

"Mislimo da će ovo područje i naše kamenice jednom biti zaštićene oznakom izvornosti i ovo je naš prvi korak ka tome. Danas ćemo u sklopu manifestacije na rivi nuditi svježe oštrige direktno iz mora, u svom najprirodnijem obliku", istaknula je između ostalog Maružin dodavši da će se tijekom cijeloga dana u obližnjem restoranu nuditi jela na bazi oštriga.

U ponudi današnje gastro manifestacije, osim oštriga čija je cijena 2 eura po komadu, mogu se pronaći i istarske slastice od 3 eura po porciji. Nudi se i domaća malvazija te vožnja brodom za sve posjetitelje Limskog kanala.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter