JE LI MOGUĆE?

U prekrasnom istarskom gradiću kafići se zatvaraju! Upravo se dva daju u zakup, spremni su za rad

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Ilustracija

Ilustracija


Pomalo neobičan javni poziv objavila je Općina Višnjan, kojim u zakup daje dva poslovna prostora za ugostiteljsku djelatnost. Riječ je o bivšim kafićima koji više ne rade.

Jedan se zvao Suport (Istarska ulica 5), a sastoji se "od lokala, spremišta, sanitarija i natkrivenih terasa do parkirališta s terasom i okolišem omeđenim pješačkom stazom", površine 130 četvornih metara i ljetne terase od 35 četvornih metara.

- Poslovni prostor nije u funkciji, ali je djelomično opremljen te se može djelatnost pokrenuti u vrlo kratkom roku, do mjesec dana, kažu iz općinske uprave.

Druga oštarija koju daju u najam zvala se "Almeno caffe" (Trg slobode 4), a sastoji se od "podruma, prizemlja, sanitarija, natkrivene terase i spremišta u haustorskom prolazu" površine 190 četvornih metara i ljetne terase površine 100 četvornih metara. "

- Poslovni prostor je u funkciji i može se započeti s obavljanjem djelatnosti odmah, kažu.

- Ulaganje u prostor - izvođenje građevinskih radova, zakupodavac je spreman priznati zakupoprimcu do 30 posto iznosa zakupnine. Navedene ljetne terase mogu se zakupiti u periodu od 1. travnja do 30. listopada tekuće godine. Ljetne terase se zakupljuju zasebnim natječajem koji se raspisuje za zakup javne površine. Zakupnik se obvezuje o vlastitom trošku dovesti predmet zakupa u stanje podobno za njegovu namjeravanu uporabu. Ima obvezu otkupiti postojeći inventar i opremu koja se nalazi u poslovnom prostoru, a koja je u funkciji. Zakupnik je dužan snositi troškove tekućeg održavanja i troškove režija, stoji u oglasu.

Pismo namjere s naznakom "Iskazivanje interesa za zakup poslovnog prostora" dostavlja se na adresu Općina Višnjan, Trg slobode 1, 52463 Višnjan. Rok za dostavu pisma namjere je do ponedjeljka 20. ožujka, bez obzira na način dostave. Nekretnina se daje u zakup na razdoblje od pet godina, ali poziv "ne obvezuje Općinu Višnjan prema zainteresiranim ponuditeljima".

"Općina Višnjan pridržava pravo da ne pristupi davanju u zakup navedenih nekretnina", naglašavaju iz Općine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of