FAŽANAC DIO HOLIVUDSKOG TIMA

Klaudio Ladavac radio 3D modele aviona u kojima se može vidjeti Toma Cruisea u filmu "Top Gun 2: Maverick"

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Ladavac i ostatak tima nominirani su za 3D model aviona F-14 Tomcat

Ladavac i ostatak tima nominirani su za 3D model aviona F-14 Tomcat


Klaudio Ladavac, rodom Fažanac nastanjen u Kanadi, dio je tima koji je nominiran za nagradu VES (Visual Effects Society) za rad na vrlo popularnom filmu "Top Gun 2: Maverick", jednom od najvećih hitova prošle godine.

Riječ je o nastavku popularnog filma iz 80-ih koji je, između ostalog, proslavio Toma Cruisea. Nekoliko desetljeća kasnije napravljen je drugi dio koji je sjajno prihvaćen i kod publike i kod kritike, a mali ali značajan dio u taj uspjeh ugradio je i Klaudio.

- Tijekom ljeta 2018. godine dobio sam ponudu za rad na 3D modeliranju od Atomic Fictiona, studija za vizualne efekte na filmovima i TV-serijama. Prihvatio sam tu ponudu i krajem ljeta spakirao kofere i otputovao za Kanadu (Montreal), gdje nakon skoro pet godina i dalje živim.

Klaudio LadavacKlaudio Ladavac

Na početku, tijekom prvih nekoliko mjeseci, radio sam na manjim projektima za Netflix, kako bih se upoznao s poslom i cijelom procedurom izrade 3D modela za potrebe filmova, te s obzirom da isti model funkcionira i prolazi kroz razne odjele za vizualne efekte.

Tada se, negdje u isto vrijeme, počelo pričati o novom "TGM" projektu, što je bilo kodno ime za "Top Gun 2: Maverick". Tada se još nije znao opseg posla, osim da bi potencijalno mogao biti jako velik, a Atomic Fiction bi kao studio bio glavni i jedini zadužen za izradu vizualnih efekata, što se rijetko dešava u filmskoj industriji, započinje svoju priču naš sugovornik.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater