"CHIUSO" I U MUTILSKOJ U PULI

Zatvoreno nekoliko Croduxovih benzinskih pumpi u Istri. Saznajemo zašto

| Autor: Paulo GREGOROVIĆ, Branko BIOČIĆ
Crodux u Labinu

Crodux u Labinu


Krajem prosinca 2022. slovenska naftna tvrtka na sat je vremena zatvorila gotovo sva prodajna mjesta Petrola i Croduxa (koji spadaju pod istu firmu), osim onih na autocestama i nautičkim benzinskim servisima. Učinili su to iz protesta zbog nezadovoljstva ograničavanjem cijena naftnih derivata u Hrvatskoj i Sloveniji, smatrajući kako su zbog toga u 2022. godini izgubili oko 45,6 milijuna eura.

Zatvaranje postaja Croduxa nastavilo se i u siječnju 2023. Prvo stanica u Labinu, a potom u Puli. Za veljaču je najavljeno zatvaranje stanice u Umagu.

Crodux u LabinuCrodux u Labinu

No, sada ne zatvaraju iz protesta, već iz Petrola vele da izvode rekonstrukciju određenih prodajnih mjesta i popratnih sadržaja te za vrijeme trajanja radova isti neće raditi.

Osim tri u Istarskoj županiji, u tom je poslu još pet stanica u ostalim dijelovima Hrvatske.

Crodux u LabinuCrodux u Puli

Nažalost, iz Petrola ni nakon tjedan dana nismo dobili odgovore na pitanja do kada planiraju će trajati radovi, koliko će uložiti novca u obnovu istarskih pumpi, koja je svrha tih obnova, kakve će nove sadržaje pumpe dobiti, hoće li doći do rebrendiranja iz Croduxa u Petrol, planiraju li obnovu još pumpi Croduxa/Petrola u Istri ove i iduće godine, koje su pumpe obnovili lani i preklani, koliko radnika zapošljava Crodux/Petrol u Istarskoj županiji te koliko ih planiraju još zaposliti tijekom 2023. godine.

Pumpa na Dubrovi, ispred Labina s riječke stanice, trebala bi biti ponovno otvorena u novom ruhu krajem veljače ili početkom ožujka.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter