NEOBIČNA POSLOVNA SURADNJA

Vodnjansko komunalno poduzeće godinama unajmljuje bager. I to bi bilo u redu da nije jako zanimljivo tko je vlasnik tog bagera...

| Autor: Bojan ŽIŽOVIĆ
Contrada je angažirala bager svog djelatnika i za nedavno raščišćavanje šetnice kod Peroja

Contrada je angažirala bager svog djelatnika i za nedavno raščišćavanje šetnice kod Peroja


Radnik vodnjanskog komunalnog poduzeća Contrada putem svog obrta iznajmljuje bager firmi u kojoj je zaposlen. Priznaju nam to i u samoj Contradi, u kojoj očito ne vide problem u ovakvoj poslovnoj suradnji koja traje već nekoliko godina.

Takva je suradnja možda zakonita, ali je pitanje je li i moralna. Sukob interesa u svakom slučaju ne postoji, budući da bi u ovakvom slučaju to vrijedilo samo za članove nadzornih odbora i uprava tvrtki. No, problem bi nastao kad bi, vodeći se takvom logikom, svi radnici komunalnih poduzeća, čije se usluge plaćaju javnim novcem, sami kupovali strojeve te ih iznajmljivali firmi u kojoj su zaposleni.

U Contradi ističu da je sve rađeno po Zakonu o javnoj nabavi. Iako nam nisu detaljno obrazložili, ako kažu da je sve po zakonu, to bi značilo da su prethodno zatražili tri ponude od kojih je ona njihovog radnika bila najpovoljnija.

Ugovor o najmu s obrtom zaposlenika, koji je u vodnjanskom komunalnom poduzeću počeo raditi 15. svibnja 2018., Contrada je sklopila u studenom 2019. Već iduće godine mu je na godišnjoj razini za usluge najma stroja isplatila 35.680 kuna.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom