neće mu biti lako

Izabran novi ravnatelj Istarskih domova zdravlja

| Autor: Jasna ORLIĆ
Ilustracija Manuel Runić

Ilustracija Manuel Runić


Na čelu Istarskih domova zdravlja od 1. siječnja 2023. godine bit će Manuel Runić iz Pule. Odluka je to Upravnog vijeća IDZ koju nam je potvrdila njezina predsjednica dr. Jovanka Popović-Glavičić, inaće voditeljica umaške ispostave Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije.

Tridesetsedmogodišnji Runić zamijenit će dr. Antu Ivančića koji je na čelu ove ustanove bio tri mandata i to od 2011. godine.

Novi ravnatelj dolazi iz farmaceutskog sektora, radio je kao predstavnik stranih farmaceutskih kompanija na našem području. Diplomirao je menadžment u zdravstvu na Medicinskom fakultetu u Rijeci.

Dolaskom na mjesto ravnatelja suočit će se s nemalim izazovima u ustanovi gdje će se nedostatak liječnika i medicinskih sestara još više osjetiti u narednoj godini kada odlazi u mirovinu već broj dosadašnjih zaposlenika.

Dosadašnji ravnatelj dr. Ante Ivančić ima uvjete za mirovinu, ali će od nove godine nastaviti raditi u porečkoj ambulanti obiteljske medicine.

Na natječaj za ravnatelja IDZ-a objavljen još 5. listopada javilo se tri kandidata od čega su dvije prijave bile pravovaljane.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini