ORIJENTACIJA NA SPORT I ZDRAVLJE

Istarska županija financirat će edukaciju čak 97 trenerica i trenera u raznim sportovima

| Autor: sport, zdravlje, županija, treneri, edukacija, sufinanciranje
Luana Šebalj, buduća trenerica i aktivna članica AK Medulin (Snimio Danilo Memedović)

Luana Šebalj, buduća trenerica i aktivna članica AK Medulin (Snimio Danilo Memedović)


U sjedištu Istarske županije danas su predstavljeni rezultati javnog poziva provedenog u sklopu Fonda za sport, kojega je raspisala Sportska zajednica Istarske županije, a koji je bio namijenjen za sufinanciranje školovanja istarskih trenerica i trenera.

Pročelnik Kabineta župana Ivan Glušac istaknuo je kako je iskazan veliki interes za javni poziv na koji se uspješno prijavilo 97 trenera i trenerica.

"Ono što me posebno veseli je da smo u prijedlogu Proračuna za 2023. godinu sredstva za Fond za sport povećali za 250 tisuća, pa će ona dogodine iznositi 750 tisuća kuna i nastavit ćemo i dalje s financiranjem troškova za školovanje trenera, koji su karika bez kojih se u klubovima ne može. Od 105 prijavljenih, 97 trenerica i trenera udovoljava kriterijima i Županija će troškove njihove edukacije i školovanja snositi u 100-postornom iznosu", kazao je pročelnik Glušac, poručivši kako je jačanje financiranja sporta bitna orijentacija Istarske županije kako bi mladima, ali i onim starijima, približili i pružili potporu u bavljenju sportom.

Pressica danas u Županiji (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)Pressica danas u Županiji (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

Predsjednik Sportske zajednice Istarske županije Mladen Pavičević kazao je kako je Županija prepoznala potrebe u sportu, te je u Proračunu osigurala i dodatna sredstva, uz ona za redovnu djelatnost Sportske zajednice.

Pressica danas u Županiji (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)Mladen Pavičević (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

"Ovo su ciljana sredstva s konkretnom namjenom koja se dodjeljuju za obrazovanje naših trenera, a znamo da oni predstavljaju noseći stup svakog kluba. Drugi dio Fonda za sport predviđen je za održavanje pješačkih staza i ta su sredstva definirana da ih koristi najstariji sportski savez u Istri, odnosno Istarski planinarski savez, i tri planinarska doma", kazao je Pavičević, koji se zahvalio županu Borisu Miletiću na potpori.

Pressica danas u Županiji (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)Sanela Babić Šimić (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

Na predstavljanju rezultata sudjelovali su i buduća trenerica i aktivna članica Atletskog kluba Medulin Luana Šebalj, trenerica iz Streljačkog kluba Rovinj Sanela Babić Šimić i trener nogometnog kluba Barban 2013. Antonio Kancelar koji su se zahvalili županu Miletiću i Istarskoj županiji na velikoj i značajnoj pomoći u svom obrazovanju, a posebno jer dobivena sredstva pokrivaju 100 posto troškova školovanja. Istaknuli su značaj i koristi od bavljenja sportom, posebice kod djece, a u čemu je upravo uloga trenera jako bitna.

Pressica danas u Županiji (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)Antonio Kancelar (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

Najviše prijava, njih 29, je stiglo iz Nogometnog saveza Istarske županije, a slijede Boćarski savez Istarske županije i Rukometni saveza.


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini