U PARKU PRIRODE UČKA

Otvara se rezidencija Djeda Božićnjaka

Novitet prosinačke manifestacije na učkarskom prijevoju Poklon adventski je sajam na kojem će se sa svojim proizvodima i rukotvorinama predstaviti lokalni OPG-ovi i umjetnici

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
Djed Božićnjak uskoro stiže na Učku (Snimila Gordana Čalić Šverko)

Djed Božićnjak uskoro stiže na Učku (Snimila Gordana Čalić Šverko)


Božićna bajka u Parku prirode Učka, tradicionalno će se održati na prijevoju Poklon, od 16. do 18. prosinca. Na novoj lokaciji, ispred Centra za posjetitelje Poklon, u nikad ljepšem planinskom ambijentu, na 930 metara nadmorske visine, posjetitelje očekuje adventski trg s raznovrsnom ponudom za sve generacije, a posebno za one najmlađe koji s najvećim nestrpljenjem iščekuju adventsku čaroliju u okruženju učkarskih šuma.

Vožnja kočijom

Svoja će vrata na Učki otvoriti i Kuća Djeda Božićnjaka. U prosinačkoj rezidenciji na najvišoj istarskoj gori, omiljeni djedica bijele brade primat će djecu i darivati ih slatkišima i prigodnim poklonima s motivima Parka prirode Učka, koje će roditelji moći prethodno kupiti u suvenirnici Centra za posjetitelje.

U zatvorenom prostoru Centra za posjetitelje organizirat će se kreativne radionice, a u grijanom šatoru na terasi Planinskog bara posjetitelje očekuje ugostiteljska ponuda, s tradicionalnim zimskim jelima koje će pripremati članovi Lovačkog društva Srnjak iz Lupoglava.

Niti ove godine neće izostati vožnja kočijom, a novitet je adventski sajam na kojem će se sa svojim proizvodima i rukotvorinama predstaviti lokalni OPG-ovi i umjetnici.

DJ Voljen Korić

Tijekom trajanja programa, posjetitelje će zabavljati DJ Voljen Korić.

Božićnu bajku na Učki moguće je posjetiti u petak, 16. prosinca od 16 do 19 sati te u subotu, 17. prosinca i nedjelju, 18. prosinca od 13 do 19 sati, najavila je Doris Kramarić, stručna savjetnica za marketing JU Park prirode Učka.

Želja je što većem broju djece omogućiti jedinstven susret s Djedom Božićnjakom, na učkarskom prijevoju Poklon, spoju Istarske i Primorsko goranske županije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of