nije preplavljen

CNN objavio listu najpodcjenjenijih gradova Europe. Jedan je u Istri. "Ima širok pogled na Jadran, rimske ruševine na svakom koraku i spektakularne plaže"

| Autor: Glas Istre
(Snimio Dejan Štifanić)

(Snimio Dejan Štifanić)


CNN je objavio listu 21 grada u Europi koje smatra najpodcjenjenijim. Njihov Joe Minihane sastavio je listu gradova koji nisu popularni među turistima, ali ih, kako piše, definitivno vrijedi posjetiti, piše Index.hr

"Svakako, postoji mnogo užitka u ispijanju espressa ispred pariškog kafića ili jedenju tapasa u srcu Barcelone. Ali Europa je također puna toliko prekrasnih, podcijenjenih mjesta. Bilo da želite posjetiti povijesne, zanemarene gradove ili divlje planinske lance kojima malo turista kroči, ova 21 podcijenjena europska destinacija zasigurno će izazvati ozbiljan napad žudnje za lutanjem", piše.

"Ljepotu Dubrovnika ponekad mogu nadoknaditi horde koje su se okupile na njegovim drevnim zidinama. Ali sjevernije, Hrvatska ima još jedan prekrasan grad koji se ne čini preplavljenim. Pula, na istarskom poluotoku, ima širok pogled na Jadran, kao i rimske ruševine na svakom koraku i spektakularne plaže.

Kuhinja vuče tragove iz Italije (čiji je Istra bila dio do 1947.), a lokalno vino je nevjerojatno", piše CNN.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater