IN MEMORIAM

LJUDEVIT SABO Istarsko ugostiteljstvo izgubilo je vrijednog člana i kolegu koji je svojim radom ostavio neizbrisiv trag

| Autor: Erika FILIPLIĆ
Arhiva G. I.

Arhiva G. I.


U sedamdeset i drugoj godini života, danas nas je zauvijek napustio Ljudevit Sabo. Ljudevit Sabo bio je među najpoznatijim kuharima u Istri i šire. Svoj radni vijek proveo je kao profesor u pulskoj srednjoj školi, Školi za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula. Svoje znanje prenio je na mnoge generacije kuhara te ih poticao na visoke rezultate na raznim kulinarskim natjecanjima.

Iz Škole za turizam i ugostiteljstvo kazali su: Bio je vrhunski kuhar koji je svoju ljubav prema kuhanju nesebično prenosio brojnim učenicima Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu u Puli u kojoj je kao nastavnik kuharstva odradio cijeli radni vijek. S ponosom je često isticao da je u Istri vrlo teško pronaći ugostiteljski objekt u čijoj kuhinji nisu radili njegovi učenici. Brojni od njih su pod njegovim mentorstvom redovito postizali i izvrsne rezultate na natjecanjima ugostiteljsko-turističkih škola u Hrvatskoj i inozemstvu.

Kao vrsni kuhar i nastavnik Ljudevit Sabo je neumorno radio na promociji jela istarske kuhinje i domaćih kvalitetnih namirnica. Bio je uporan u čuvanju jela i tradicija domaće gastronomije, ali istovremeno uvijek otvoren i novim gastronomskim izazovima. Aktivno je sudjelovao u brojnim gastronomskim manifestacijama diljem Istre, kao član povjerenstava ili predavač koji je mlađim ljudima objašnjavao i pokazivao bezbrojne načine pripreme jela. Njegovim odlaskom istarsko ugostiteljstvo izgubilo je vrijednog člana i kolegu koji je svojim radom ostavio neizbrisiv trag.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom