POTPISAN UGOVOR

Izrada dokumentacije za pročišćavanje otpadnih voda TERMINALA ZA PRETOVAR STOKE U BRŠICI

| Autor: Glas Istre
Luka Bršica

Luka Bršica


 

U Lučkoj upravi Rijeka jučer je potpisan ugovor za izradu Projektne dokumentacije za uređaj za pročišćavanje tehnoloških otpadnih voda na terminalu za pretovar stoke u Bršici – Bazen Raša.

Sukladno kriteriju ekonomski najpovoljnije ponude u postupku javne nabave, za izradu Projektne dokumentacije odabrana je ponuda Hidroprojekt-ing iz Zagreba.

Ugovor vrijedan 881.875 kuna potpisali su Denis Vukorepa, ravnatelj Lučke uprave Rijeka i Luka Jelić, direktor tvrtke Hidroprojekt-ing. Prema ugovoru rok isporuke za navedenu dokumentaciju iznosi 300 dana.

Terminal za stoku u Bršici opremljen je gatom za privez brodova, stajama za prihvat i skladištenje stoke, nadstrešnicama za sijeno, otvorenim prostorom za odlaganje i ostalim potrebnim pratećim objektima. Postojeći sustav funkcionira po modelu prikupljanja otpadnih voda u podzemni spremnik i odvoz materijala specijaliziranim cisternama na konačno mjesto zbrinjavanja. Ugradnjom novog pročišćivača, terminal za stoku u Bršici dobiva cjelovit tehnološki sustav za pročišćavanje otpadnih voda koji pomoću sustava za mehanički predtretman i biološku obradu otpadnih voda osigurava kvalitetu pročišćene vode u skladu s relevantnim propisima Hrvatske i postojećim normama Europske unije.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater