muke po prometu

DA LI SU GRADSKE SLUŽBE SPORE ILI POJEDINI GRAĐANI ROVINJA TRAŽE VEĆA PRAVA OD DRUGIH?! Dok čekaju na dozvolu za prometovanje starogradskom jezgrom, stanare kažnjava policija

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ
Arhiva G. I.

Arhiva G. I.


Stanarima pješačke zone i poslovnim subjektima koji imaju opravdanu potrebu za privremenim prometovanjem pješačkom zonom, nadležni gradski odjel promptno izdaje odobrenje. Prometovanje je vremenski ograničeno, no valja istaknuti da se može i uskratiti ukoliko podnositelj zahtjeva ima nepomirena dugovanja prema Gradu, pojasnio je voditelj komunalnih redara Elvis Prenc

 

Vijećnik SDP-a Goran Subotić požalio se na sporost i neefikasnost gradskih službi u izdavanju odobrenja stanovnicima starogradske jezgre za vožnju mopedima i motorima. Na aktualnom je satu naveo kako ga građani zaustavljaju tražeći pomoć i žale se da čekaju dva do tri tjedna na dozvolu. "Dok građani čekaju odobrenje za ulaz u grad mopedima koje koriste kao pomagalo pri nošenju špeže u domove i namirnica u poslovne prostore, dobivaju kazne od policije za vožnju u pješačkoj zoni", pojasnio je situaciju u kojoj se našla nekolicina građana starog grada tražeći da se ubrza ishodovanje potrebnih papira kod gradskih službenika. 

Online prijava  

Ova je primjedba iznenadila gradonačelnika Rovinja Marka Paliagu koji za takve slučajeve nije znao. A kako je dodao, nije mogao ni znati jer nikome s područja starogradske jezgre dozvola nije uskraćena.

- Postoji online prijava za koju ne treba dokumentacija i odmah ste u sustavu. Podsjećam kako sama predaja zahtjeva ne predstavlja službeni list za korištenjem motocikla u pješačkoj zoni starogradske jezgre. Osim toga, zahtjev nije nikome odbijen i građanima koji ispunjavaju uvjete ove gradske odluke dozvola za ulazak u grad automatski se produžuje, odgovorio je gradonačelnik Paliaga.

O čemu se radi i je li doista riječ o neažurnosti i sporosti u radu gradskih službi, naknadno smo upitali i voditelja komunalnih redara Elvisa Prenca.

- Stanarima pješačke zone i ostalim poslovnim subjektima koji imaju opravdanu potrebu za privremenim prometovanjem pješačkom zonom, nadležni gradski upravni odjel promptno izdaje valjano odobrenje. Takvo prometovanje limitirano je u strogo ograničenom vremenskom periodu, no valja istaknuti činjenicu da se u pojedinim slučajevima dozvola i ne izdaje, odnosno gradska je uprava ima pravo uskratiti. Naime, Odlukom o izvršavanju Proračuna propisano je da tijela gradske uprave mogu uskratiti izdavanje akta, odobrenja ili rješenja ukoliko podnositelj zahtjeva ima nepomirena dugovanja prema Gradu, pojasnio je Prenc.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter