KRAPINA

Župan Kolar i zamjenici odriču se plaće za ožujak radi pomoći stradalima u potresu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar i njegovi zamjenici Jasna Petek i Anđelko Ferek Jambrek odreći će se plaća za ožujak radi pomoći stradalima u potresu u dijelu županije, priopćili su u utorak iz te županije.

Nedjeljni potres snage 5,5 po Richteru, s epicentrom sedam kilometara sjeverno od Zagreba, prouzročio je velike štete i na objektima na području Grada Donje Stubice i općina Gornje Stubice i Marije Bistrice u Krapinsko-zagorskoj županiji. Zbog štete veće od 40 milijuna kuna, župan Željko Kolar u utorak je proglasio elementarnu nepogodu za Donju i Gornju Stubicu te je najavio da će naknadno, nakon procjene štete na terenu, ona biti proglašena i za Mariju Bistricu.

U potresu su ozlijeđene tri osobe, 12 obitelji iseljeno je iz kuća koje nisu sigurne za stanovanje, a više od 40 objekata morat će se srušiti.

Krapinsko-zagorska županija u ponedjeljak je pokrenula kampanju potpore stanovnicima potresom pogođenog područja „Zajedno za Gupčev kraj – buna traje!“ u sklopu koje su se župan Kolar i zamjenici Petek i Ferek Jambrek odrekli plaće za ožujak u korist stradalih.

 


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini