ZAGREB

U Zagrebu nove 24 zaražene osobe, ostvaren najveći obuhvat cijepljenih

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zagreb u protekla 24 sata bilježi nove 24 osobe zaražene koronavirusom, priopćio je u četvrtak Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", iz kojega ističu da je u glavnom gradu ostvaren najveći obuhvat cijepljenih prvom dozom, kao i završnim cijepljenjem u državi.

"S ponosom naglašavamo da je najveći obuhvat cijepljenih prvom dozom postignut u Gradu Zagrebu - 45,8 posto ukupnog stanovništva, odnosno 55,3 posto odraslog stanovništva, a završeno cijepljenje u najvećem je obuhvatu ostvareno također u Gradu Zagrebu - 39,5 posto ukupnog, odnosno 47,8 posto odraslog stanovništva", naglašavaju u tom zavodu.

Navode da je tijekom srijede na cjepnom punktu Zagrebačkog velesajma cijepljeno 1518, a na lokalnim punktovima 2566 osoba, što su ukupno 4084 osobe. Na javni poziv cjepivom Janssen odazvalo se 477 osoba,

U Štamparu ističu i da je u Zagrebu 68.877 potencijalno ozdravljenih, odnosno oporavljenih osoba, što je devet  više nego jučer.

Trenutno je u Zagrebu 131 aktivan slučaj zaraze.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju Nastavnog zavoda obrađena su 274 uzorka, od kojih je osam bilo pozitivno.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 30 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 28 osoba. Od 30 covid pozitivnih osoba njih 11 su kontakti s ranije zaraženim osobama, a 11 ih je za sada negativne epidemiološke anamneze.

Kod tri novooboljele osobe moguća je izloženost u drugim županijama tijekom korištenja godišnjeg odmora u Splitu i na Viru. Kod tri osobe moguće je izlaganje prilikom obiteljskih i ostalih okupljanja (vjenčanja, izlasci), a kod jedne novooboljele osobe moguća je izloženost u zdravstvenoj ustanovi. Za jednu osobu obrada je u tijeku.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području Zagreba u protekla 24 sata nije bilo novooboljelih korisnika niti djelatnika.

U Karanteni Grada Zagreba nema novooboljelih.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater