ZAGREB

U Zagrebačkoj županiji 189 novozaraženih koronavirusom

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na području Zagrebačke županije u proteklom danu zabilježeno je 189 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a ozdravila je 271 osoba, priopćeno je u četvrtak iz te županije.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, do danas je evidentirano 28.188 osoba kojima je potvrđen koronavirus.

Izliječeno je 27.829 osoba, a 74 osobe su umrle. Trenutno su aktivna 1285 slučaja.

Mjera samoizolacije izrečena je za osam razrednih odjela.

Oboljele su 32 osobe u Velikoj Gorici, 31 u Samoboru, 21 u Zaprešiću, 20 u Dugom Selu, 19 u Svetom Ivanu Zelini, sedam u Jastrebarskom, dva u Svetoj Nedjelji , jedanaest u Vrbovcu, i jedna u Ivanić Gradu, a ostali oboljeli zabilježeni su u općinama Zagrebačke županije.

Kako se ističe u priopćenju, Zagrebačka županija nema opću bolnicu već se gotovo svi pacijenti s područja županije, u slučaju potrebe, hospitaliziraju u jednoj od zagrebačkih bolnica.

Temeljem podataka iz bolnica, svakodnevno se objavljuju podaci o broju hospitaliziranih i umrlih pacijenata za područje grada Zagreba, a u tim podacima sadržani su i oni koji se odnose na stanovnike Zagrebačke županije.

Podatke o umrlima koje svakodnevno objavljuje Zagrebačka županija dobiva od Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije dok oni te podatke dobivaju od obiteljskih liječnika i mrtvozornika.
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of