UVOD U KRAJ SEZONE ILI?

POTVRĐENO: U PONEDJELJAK SE UVODE STROŽE MJERE NA JADRANU! 

| Autor: Glas Istre
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


U Hrvatskoj posljednjih dana raste broj novozaraženih. Danas je zabilježen 191 novi slučaj, a preminula je jedna osoba. Testirano je 4.205 uzoraka.

Prvi čovjek Nacionalnog stožera Davor Božinović večeras je za dnevnik Nove TV otkrio da će se nove mjere odnositi na Jadransku regiju, na dio koji je narančasti.

- Brojevi rastu i mi moramo nešto napraviti kako bi spriječili barem da se neki događaji ne pretvore u superširitelje', rekao je.

Mjere bi trebale stupiti na snagu u ponedjeljak, objasnio je. EU digitalna COVID potvrda bit će kriterij.

- Siguran sam ako se to bude poštivalo, možemo nastaviti normalno s ljetom, ali pod kontrolom', istaknuo je. - Svi oni skupovi iznad 50 do 1000 ljudi će se morati organizirati tako da za njihovu organizaciju odgovornost preuzmu lokalni stožeri zajedno s županijskim stožerima', objasnio je.

Diljem Jadrana ljeto je rezervirano za mnoge seoske fešte. ''Poanta je u tome da gdje se održavaju te fešte, da se one prijave i onda da lokalni stožer zajedno sa županijskim donese odluku mogu li oni to kontrolirati i mogu li pustiti. Ako se ne usuglase onda će Nacionalni stožer'', naveo je Božinović te dodao da nam je turizam jako važan i da su zasad brojke vrlo dobre, bolje od prošlogodišnjih.

Svadbe isto imaju svoj epidemiološki okvir. Svadbe će se dozvoliti do najviše 200, 300 ljudi, rekao je ministar.

Sportska natjecanja isto će biti dostupna za gledatelje koji imaju COVID potvrdu. Bitno je cijepiti se, imati negativan test ili da je osoba preboljela koronu.

Nove mjere, koje vrijede od ponedjeljka, namijenjene su Jadranskoj regiji - od Istre pa sve do Dubrovnika.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater