ZAGREB

Tjedan cjeloživotnog učenja ove godine u Bjelovaru

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Tjedan cjeloživotnog učenja održat će se od 26. rujna do 2. listopada u Bjelovaru - građani će u tom razdoblju moći sudjelovati na  besplatnim predavanjima, radionicama i okruglim stolovima, a brojne obrazovne ustanove predstavit će mogućnosti obrazovanja koje nude.  

Ove godine veća je mogućnost besplatnog obrazovanja putem vaučera za odrasle osobe za digitalne i zelene vještine, izvijestili su u petak iz Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Agencija kontinuirano provodi aktivnosti usmjerene na promociju cjeloživotnog učenja te organizira nacionalnu obrazovnu kampanju Tjedan cjeloživotnog učenja već 16 godina zaredom.

Tjedan cjeloživotnog učenja UNESCO-ova je inicijativa pokrenuta 1999., a svake se godine obilježava u brojnim zemljama na svim kontinentima i s istim ciljevima: senzibilizirati javnost za izgradnju pozitivnog ozračja o važnosti i potrebi cjeloživotnog učenja, promicati kulturu učenja te potaknuti osobnu motivaciju pojedinaca za uključivanje u procese cjeloživotnog učenja.

Svečanost otvorenja bit će u Domu kulture u Bjelovaru, u ponedjeljak, 26. rujna u 11 sati, a u središnjem gradskom parku održat će se i Sajam cjeloživotnog učenja.

Na sajmu će ustanove za obrazovanje odraslih predstaviti javnosti programe obrazovanja odraslih koje provode, nudeći već tradicionalno i vaučere za besplatno pohađanje jednog od obrazovnih programa.

Ove godine kampanju promoviraju službene promotorice Martina Čičko Karapetrić i Morana Tomašević (hrvatski brend Boudoir) te Emilija Kokić koje, kao osobe iz javnog života, svojim primjerom ukazuju na važnost cjeloživotnog usavršavanja i usvajanja novih znanja i vještina.

"Upravo je cjeloživotno učenje odgovor na izrazito dinamične promjene u brojnim segmentima društva i svakodnevnoga života, uključujući i promjene na tržištu rada te da se, unatoč svim okolnostima, može i treba cjeloživotno učiti i obrazovati", poručili su iz Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

U sklopu kampanje se dodjeljuje nagrada "Maslačak znanja" za postignuća u učenju odraslih osoba, a ovogodišnje dobitnice su: Darija Buljan, Marinela Boras i Matea Doner. Dodjeljuju se i priznanja za doprinos razvoju obrazovanja odraslih osobama - priznanje za znanstveni doprinos razvoju obrazovanja odraslih dobio je Goran Lapat, a za stručni doprinos Ksenija Krušelj i Dražen Maksimović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini