SPLIT

Splitski SDP tražit će tematsku sjednicu gradskog vijeća

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Splitski SDP najavio je u utorak kako će, " obzirom na alarmantnu situaciju i nefunkcioniranje gradske uprave", zatražiti tematsku sjednicu gradskog vijeća na kojoj bi se analiziralo stanje i donijeli zaključci.

Gradonačelnik nije predao prijedlog proračuna u zakonskom roku, izjavio je čelnik splitskog SDP-a, Goran Kotur navodeći kako je to dokaz da gradska vlast ne funkcionira, da su međuljudski, ali i odnosi unutar koalicije, narušeni.

"Politička se kriza prelila i na administrativnu razinu, predstavnici Grada po pitanju Marjana otežano komuniciraju s Javnom ustanovom. Ovdje se ne radi o raspadu sistema, jer sistema nema", rekao je Kotur tvrdeći da je aktualna koalicija privremena "kao što se i grad vodi privremeno". 

Tražit ćemo potporu sazivanju tematske sjednice gradskog vijeća, najavio je, te se požalio kako se gradskim vijećnicima kod sazivanja gradskog vijeća ne dostavljaju materijali.

Da se kriza gradske vlasti prelijeva na gradska komunalna poduzeća, ustvrdio je županijski vijećnik SDP- a Danijel Kukoč. "Imamo gradonačelnika koji ne zna raditi i partnera kojeg isključivo zanimaju privatni interesi", tvrdi Kukoč koji kaže da gradska uprava ne funkcionira, "da pet ljudi sjedi u sobi i ne znaju koji im je posao".

Ne održavaju se prometnice i rasvjeta 

"SDP će u kotarevima gdje je na vlasti sazvati građane i pitati ih da se izjasne o planovima komunalnih radova. Vidimo da grad ne uspijeva završiti zacrtane komunalne radove, izvršava ih tek 20 do 30 posto", izjavio je Kukoč tumačeći kako to znači da se ne održavaju prometnice i rasvjeta.

 Gradski vijećnik Joško Markić tvrdi da Split gubi investicije koje bi ojačale gospodarstvo i povećale zaposlenost. "Proračun nije socijalan, ni razvojan. Zbog promidžbe se prenapuhuje dok mu je realizacija nezadovoljavajuća. Ne promišlja se dugoročno, već ad hoc. Odluke se donose temeljem trgovine i privatnih interesa, a uloga građana i njihovih predstavnika se marginalizira", kazao je.

 Tvrdi da se novci građana "troše i rasipaju", da je za privremeni kolodvor potrošeno više od sedam milijuna kuna za koje građani nisu ništa dobili.

Planirani prihod u Programu građenja za ovu godinu je 20 milijuna kuna manji od planiranog, a u idućoj se planira 100 milijuna veći od ovogodišnjeg, naveo je Markić, pa zaključio kako je gradska uprava neučinkovita, nefunkcionalna i troma.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of