SPLIT

Split: 4. međunarodni energetski forum 24. srpnja

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Međunarodni energetski forum održat će se 24. srpnja u splitskom hotelu Cornaro, a tema je "Energija Mediterana 2020. Energetska sigurnost na Mediteranu", najavljeno je u ponedjeljak iz Instituta za europske globalizacijske studije koji forum organizira četvrtu godinu u nizu.

"Na ovom ćemo forumu razgovarati o slici Mediterana u odnosu na energetsku, geopolitičku, ekonomsku, sigurnosnu i klimatsku situaciju",  rekao je direktor foruma Anđelko Milardović.
Objasnio je kako će na ovogodišnjem forumu biti organizirana tri panela.
"U prvom panelu razgovarat ćemo o krizi nastaloj zbog pandemije koronavirusom u kojoj se svijet našao pred najvećim izazovom u modernoj povijesti, a zdravstvena kriza izazvala je ekonomsku i energetsku krizu", istaknuo je Milardović.
Po njegovim riječima, u drugom panelu ćemo saznati kako matrica energetskih odnosa mijenja dinamiku moći između država, u svijetu zapaljivih političkih tenzija koji obuhvaća Tursku, Grčku, Cipar, Libiju, Izrael te Europsku uniju, Sjedinjene Američke Države i Rusiju.

Dodao je kako će se u trećem panelu razgovarati  o tome kako klimatske promjene utječu na Mediteran i kakvu strategiju primjenjuju Europska unija i Hrvatska u ovoj regiji u kojoj se očekuje sve toplije vrijeme.
Prvi Međunarodni energetski forum organiziran je 2017. godine na temu “EU Rusija: Izazovi i mogućnosti u sferi energetike u Jugoistočnoj  Europi”, dok je tema drugog forum održanog 2018. godine bila “Europska unija-Euroazija: Geopolitičke energetske perspektive”. Na trećem forumu održanom prošle godine razmatrali su se "globalizacijski trendovi u energetici".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater