SLAVONSKI BROD/POŽEGA

Slavonski Brod: Povećanje novooboljelih zbog blagdana i obiteljskog slavlja

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije u četvrtak je izvijestio o 64 nova slučaja zaraze koronavirusom, što je najveći dnevni broj novoregistriranih slučajeva od 10. siječnja, vjerojatno zbog blagdanskog druženja.  

Kao glavi generator povećanja broja novooboljelih, župan Alojz Tomašević na današnjoj konferenciji za novinare istaknuo je blagdanska druženja i obiteljska okupljanja.

Na području te županije od zaraze koronaviruso trenutno se liječi 277 osoba, od kojih su 53 osobe na bolničkom liječenju. Mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji obuhvaćeno je 770 osoba.

Porast dnevnog broja novooboljelih od koronavirusa u četvrtak je zabilježio i Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije.

U ovoj županiji 36 je novooboljelih osoba.

Govoreći o tijeku cijepljenja u Požeško-slavonskoj županiji ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo, Mato Matijević rekao je da je u Požeško-slavonskoj županiji do sada cijepljeno oko 80 posto stanovnika iz skupine stariji od 65 godina i kronični bolesnici.

Cilepljenje osoba iz ove skupine prema Matijevićevim riječima trebalo bi biti gotovo do 20. travnja.

Od koronavirusa u Požeško-slavonskoj županiji trenutno se liječi 201 osoba, među kojima je 15 osoba na bolničkom liječenju. Mjerom samoizolacije u ovoj županiji obuhvaćena je 581 osoba.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater