EPIDEMIJA

Pristižu podaci lokalnih stožera o broju novozaraženih koronavirusom. Zasad ih je NAJVIŠE U ZAGREBU

| Autor: Glas Istre, Hina
(EPA)

U Zagrebu je tijekom jučerašnjeg dana zabilježeno 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa je broj aktivnih slučajeva 174, izvijestio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

U Zavodu je provedeno 247 testiranja na koronavirus te je zabilježeno 18 novih slučajeva. Posljedično tome, za 37 osoba određena je mjera samoizolacije.

Pet je novooboljelih osoba za sada negativne epidemiološke anamneze, osam osoba su kontakti oboljelih osoba, jedna je novooboljela osoba došla iz Njemačke, a jedna je novooboljela osoba stigla iz SAD-a. Kod tri je novooboljele osobe moguće izlaganje u noćnom klubu tijekom korištenja godišnjeg odmora.

Svi testirani korisnici i djelatnici domova za starije i nemoćne osobe na području Grada Zagreba negativni su na koronavirus.

U Gradu Zagrebu trenutno je 174 aktivnih slučajeva i 330 aktivnih samoizolacija, stoji u priopćenju.

Na području Primorsko-goranske županije dvije su novooboljele osobe, javljaju iz epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ. Trenutno je u županiji 13 aktivnih slučajeva i 149 izliječenih.

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 99 uzoraka briseva na COVID-19. Nema novozaraženih, javljaju iz istarskog stožera. Izliječeno je 9 osoba. Trenutno je 28 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U samoizolaciji je 111 osoba.

Nema novozaraženih osoba u Varaždinskoj županiji, javlja tamošnji Stožer. Pojašnjavaju da se Varaždinskoj županiji, zbog prijavljenog mjesta prebivališta, pripisuje jedan novi slučaj oboljenja. No, dodaju, ta osoba živi i radi u PGŽ te se tamo i liječi.

U Sisačko-moslavačkoj županiji je tijekom jučerašnjeg dana zabilježena jedna novooboljela osoba od zaraze koronavirusom, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite. Riječ je o osobi s područja Grada Popovače koja je bila pod zdravstvenim nadzorom tipa samoizolacije u kući.

- Zdravstveno-socijalno odgovorno ponašanje ključ je borbe protiv ove bolesti. Molimo sve žitelje županije neka se pridržavaju mjera i preporuka Nacionalnog stožera jer na taj način ostajemo odgovorni prema sebi i drugima, poručio je načelnik županijskog Stožera Roman Rosavec.

U zadnja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek obrađeno je ukupno 129 uzoraka s područja Osječko-baranjske županije, a osam je bilo pozitivno na koronavirus. Četiri novooboljele osobe su iz Osijeka, dvije s područja Općine Draž, a jedna s područja Općine Podgorač. U KBC-u Osijek trenutno je hospitalizirano 26 pacijenata oboljelih od koronavirusa, od kojih se tri nalaze na respiratoru. Epidemiolozi Zavoda za javno zdravstvo OBŽ jučer su mjeru samoizolacije odredili za četiri osobe koje su kontakti oboljelih, a trenutno je u samoizolaciji ukupno 178 osoba.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, u posljednja 24 sata je 6 novih pozitivnih osoba na COVID-19.Među njima su 2 osobe iz Vinkovaca, te po jedna iz Županje, Cerne, Otoka i Svinjarevaca.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini