ZAGREB

Predsjednik Milanović primio izaslanstvo 100. brigade HV-a

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je u četrvtak izaslanstvo 100. brigade Hrvatske vojske (HV) povodom 30. obljetnice ustroja koji su se u razgovoru s predsjednikom Milanovićem prisjetili događanja iz Domovinskog rata i uloge koju je imala njihova postrojba.   

U izaslanstvu su bili zapovjednik 100. brigade HV-a Ognjen Debeljak, časnici Željko Ambrožić, Ivo Šimundža, Željko Šangarello, Milan Jesih, Rudi Vučić, Abdulah Bećirević, Zlatko Brozinčević, Tomislav Petković i Vladimir Blekić, vojnik Slaven Krpan te liječnici Vesna Oršulić, Vedran Batarelo, Krunoslav Capak i Neven Ištvanović.

Brigada je 1991. formirana u centru Zagrebu, brojila je ukupno 2391 pripadnika, a tijekom ratnih djelovanja poginulo je devet njezinih pripadnika.

Zapovjednik 100. brigade istaknuo je kako su njezini pripadnici od prvoga dana bili na bojištu istočne Slavonije, a borili su se još i na području zapadne Slavonije te na Baniji držeći se, kako je naglasio, svih odredaba međunarodnog ratnog prava.

Uz predsjednika Milanovića, na sastanku je bio i posebni savjetnik predsjednika Republike za veterane Domovinskog rata general pukovnik Marijan Mareković.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater