prepoznali važnost digitalizacije

Miletić na 5. summitu liberalnih gradonačelnika u Ateni: Istarska županija i njezini gradovi su U SAMOM VRHU INOVATIVNIH I SMART RJEŠENJA

| Autor: Hina

Predsjednik IDS-a i gradonačelnik Pule Boris Miletić u sklopu 40. kongresa europskih liberala u Ateni sudjelovao je na 5. summitu liberalnih gradonačelnika, na kojem se razgovaralo o mobilnosti u gradovima, budućnosti digitalnih gradova te o tzv. smart rješenjima, izvijestili su u subotu iz IDS-a.

Summit liberalnih gradonačelnika inicijativa je europskih liberala koja postoji kako bi se poboljšao i zaštitio jedan od temelja demokracije u Europi, a to je pravilno uključenje svih oblika podnacionalne vlasti u proces donošenja odluka u Europskoj uniji.

Govoreći na summitu koji je okupio je dvadesetak gradonačelnika iz cijele Europe, Miletić se, osvrnuvši se na neizbježnu temu digitalizacije, složio s tim da su digitalizacija i digitalna transformacija društva danas iznimno važne teme u poslovnom svijetu i da je konačno došlo vrijeme da budu predmet konkretnih politika, bilo da se govori o europskoj, nacionalnoj ili lokalnoj razini.

"Neizmjerno mi je drago što je naš grad među prvima prepoznao važnost digitalizacije i da smo tim putem krenuli još 2007. godine uz bok svjetskih metropola. Tada smo uveli e-poslovanje gradske uprave čime je građanima omogućena znatno brža, efikasnija, transparentnija i jeftinija usluga, a nakon toga postupno smo uveli cijeli niz rješenja poput e-predmeta, elektroničkog plaćanja računa, e-konzultacija s građanima, e-zahtjeva, elektroničkog upisa djece u dječje vrtiće te e-proračuna gdje građani mogu vidjeti na koji se način troši javni novac", poručio je Miletić. .

Predsjednik IDS-a i gradonačelnik Pule zaključio je svoje izlaganje porukom kako veličina istarskih gradova lokalne vlasti u Istarskoj županiji nije ograničavala da drže korak s velikim europskim gradovima i da pozicioniraju Istarsku županiju i njene gradove u samom vrhu po pitanju inovativnih i smart rješenja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter