KUTINA

Kutina- Otvoren most preko Kutinice vrijedan 5,5 milijuna kuna

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U Kutini je u petak svečano otvoren novi most preko potoka Kutinice vrijedan  5,5 milijuna kuna, koji povezuje glavni kutinski trg s istočnim dijelom grada. 

Izgradnja most je u potpunosti financirana iz kutinskog gradskog proračuna.  Most je uz gradonačelnika Zlatka Babića i autorice idejnog rješenja Ines Marvunec Sužnjević, otvorio sisačko-moslavački župan Ivan Celjak.

Župan Celjak je spomenuo kako se novi most odlično uklopio u gradsku prometnu infrastrukturu, a time ujedno otvara i potok Kutinicu prema središtu grada. Ujedno je spomenuo kako je suradnjom Županije i Grada Kutine ostvareno i više drugih prometnih projekata, među kojima i 4.000 metara moderniziranih i saniranih cesta na području Kutine, Janja Lipe i Gojla.

Kako je prilikom otvorenja rekao gradonačelnik Babić, stanovnici Kutine mogu biti zadovoljni novim urbanim objektom, kojim je osjetno poboljšana prometna infrastruktura u samom središtu Kutine. Ujedno je izrazio zadovoljstvo što je projekt ostvaren u planiranom roku.     

Autorica idejnog rješenja, kutinska je arhitektica Ines Mravunec Sužnjević,  izrazila je  zadovoljstvo što  je od jedne idejne zamisli došlo do realizacije projekta.

"Cijeli proces je bio zanimljiv i izazovan, a nastao je kroz više inspiracija, a potekao je iz moslavačke flore. Prostor mosta je ujedno i mali trg koji se otvara zahvaljujući lepezasto postavljenim stupovima ograde, a zamišljen je kao jedna svjetlosna struktura", rekla je autorica.

Most je dugačak 43 metra, od toga je konstrukcija 18 metara, a pristupne ceste 25 metara. Površina mosta s pristupnim cestovnim rampama podijeljena je na kolničku površinu širine šest metara, te pješačku i biciklističku površinu širine četiri metra. Ukupna širina mosta s rampama je 10 metara.

Objekt je izgradila zajednica ponuditelja, odnosno tvrtke Geotehnika d.o.o. i MAR d.o.o., a radovi su trajali samo 120 dana od uvođenja u posao. Most je uklopljen u postojeće prometnice (Dalmatinska i Školska ulica) te s novim i postojećim pješačkim i biciklističkim stazama čini jedinstvenu oblikovnu i funkcionalnu cjelinu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater