ZAGREB

Kožićeva koalicija: Zmajlović vrijeđa stanovnike Zagrebačke županije !

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Iz koalicije Stjepana Kožića, kandidata za zagrebačkog župana u utorak su reagirali na izjave SDP-ova kandidata Mihaela Zmajlovića, poručivši da Zmajlović vrijeđa stanovnike županije koji nisu podržali SDP, a SDP je u prvom krugu pobijedio u samo dva grada i niti u jednoj općini.

Zmajlović, kandidat SDP-a i HSS-a za župana Zagrebačke županije, u prvom krugu lokalnih izbora u nedjelju, prema podatcima Državnog izbornog povjerenstva (DIP) dobio je 29,08 posto glasova, dok je Stjepan Kožić, njegov protukandidat koalicije HDZ, Stjepan Kožić - Nezavisna lista (SKNL), BM 365, HSU, HSLS, HNS, dobio 44,93 posto glasova. 

Iz koalicije kandidata za župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića, u priopćenju su podsjetili da Zagrebačka županija ima devet gradova i 25 općina, a u prvom krugu lokalnih izbora u nedjelju pobjedu je odnio 21 kandidat, koji je član ili podupire koaliciju HDZ-a, SKNL-a, stranke BM 365, HSU-a, HSLS-a i HNS-a.

Također, ističu, kandidata za župana Stjepana Kožića, podržalo je gotovo 45 posto birača.

"U koliko gradova i općina je pobijedio SDP u prvom krugu? U dva grada i niti jednoj općini!", poručuju iz Kožićeve koalicije, ocijenivši današnju Zmajlovićevu izjavu sramotnom, koja direktno vrijeđa stanovnike Zagrebačke županije koji su svoje rekli na prvom krugu lokalnih izbora, 16. svibnja.

Podsjećaju kako je Zmajlović danas izjavio: "Sada nije bitno tko je koje stranke i iz kojega grada, jer imamo zajednički cilj - maknuti HDZ iz Zagrebačke županije".

"Trebamo li, gospodine Zmajloviću, maknuti i sve stanovnike koji podržavaju ovu opciju?" - pitaju se u Kožićevoj koaliciji.

Ističu kako je nevjerojatna količina kleveta koje je Mihael Zmajlović izgovorio prema svojim protukandidatima, kao i neizvedivih predizbornih obećanja danih stanovnicima Zagrebačke županije.

A sve to, dodaju, "kako se Zmajlović uskoro, po prvi puta, ne bi morao prijaviti na burzu rada".

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater