RIJEKA

Komadina obišao gradilište škole u Jelenju

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina obišao je u srijedu gradilište Osnovne škole Jelenje-Dražice čija je rekonstrukcija vrijedna gotovo 40 milijuna kuna te ustvrdio da je to dokaz da se nastavlja s kapitalnom izgradnjom unatoč krizi.

Učenici te škole krenut će s početkom sljedeće godine u rekonstruiranu, modernu školu s nastavom u jednoj smjeni, najavio je župan. 

Rekao je da će se svi započeti projekti nastaviti, posebno oni u školstvu i zdravstvu,  

U dogradniji i rekonstrukciji škole i izgradnji školske sportske dvorane, Primorsko-goranska županija sudjeluje s 24 milijuna kuna, a Općina Jelenje sa 16 milijuna.

Gradnja je počela prije godinu dana, izvođač radova je tvrtka GP Krk, a planirani rok dovršetka je početak 2021.

Nakon završetka radova škola će imati  21 učionicu, dvostruko više nego do sada. Cjelokupnim zahvatom postojeća građevina škole povećat će se za oko 2.800 četvornih metara bruto površine.

 "Ovo je generacijski projekt za ovaj kraj. Mi smo naš posao osnivača shvatili ozbiljno i cilj nam je bio da sve škole u županiji budu u jednoj smjeni. Dograđivali smo stare i gradili nove objekte, izgrađeno je i puno školskih sportskih dvorana tako da u svakom kutku županije imamo kvalitetne uvjete i za obrazovanje i za bavljenje sportom“, istkanuo je Komadina. 

 Načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja rekao je kako im je škola jako velik i važan projekt te da će sportska dvorana biti prva u općini.  


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater