ZAGREB

Javna ustanova Maksimir predstavila novi vizualni identitet

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Javna ustanova Maksimir predstavila je u petak novi vizualni identitet kojim objedinjuju sva zaštićena područja koja štite u gradu Zagrebu, a istaknuto je i da se svi infrastrukturni radovi u sklopu projekta "Gradski prozori u prirodu" bliže svojem kraju.

Novi vizualni identitet i radove u sklopu projekta "Gradski prozori u prirodu - unaprjeđenje urbane bioraznolikosti i razvoj zelene infrastrukture (Modernizacija II)" predstavila je vršiteljica dužnosti ravnateljice Javne ustanove Maksimir Nika Dolenc.

"Novi vizualni identitet ustanove ima oblik lista hrasta lužnjaka, sam list u svim bojama predstavlja i objedinjuje sva zaštićena područja koja štitimo. Objedinjuje i vodene površine, i travnate i šumske, a bijele stazice su putevi kojima posjetitelji šeću. Taj posjetitelj je nama izrazito bitan jer uz nas na neki način upravlja tim područjima", rekla je novinarima Dolenc.

Dodaje da u planu imaju i promjenu imena jer žele naglasiti da ne upravljaju samo Parkom Maksimir, već i drugim zaštićenim područjima, kojih je 25.

Promjenom imena također žele naglasak staviti na sve prirodne vrijednosti grada Zagreba, a objedinjavanjem vjeruju da će postati jedna vrlo snažna i jaka ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim područjima u gradu.

Projekt se provodi na području Spomenika parkovne arhitekture Park Maksimir te na Značajnom krajobrazu Savica.

"U sklopu ovog projekta, kako se već približava svojem kraju, gotovi su veliki infrastrukturni radovi, a kraju se bliže i svi ostali radovi koji su odmah vidljivi kada dođete u Park Maksimir", kazala je Dolenc.

Projekt je sufinancirao Fond za regionalni razvoj Europske unije, a partneri u projektu su Udruga Biom, Hrvatski savez gluhoslijepih osoba Dodir, Udruga Vjetar u leđa te suradnik na projektu Ustanova Zoološki vrt Grada Zagreba.

Voditeljica istraživanja i razvoja Javne ustanove Maksimir Biljana Janev Hutinec navodi da su u sklopu projekta dobili velik broj izrađenih studija, a dodaje da su u tijeku i planski dokumenti, odnosno planovi upravljanja koji se donose na 10 godina.

"Nama su vrlo bitni jer će nam reći u kojem smjeru trebamo ići kako bi upravljali sa zaštićenim područjima. Upravljanje zaštićenim područjima može biti veliki izazov, posebice u velikim urbanim sredinama, puno ljudi, uvijek ima nekih pritisaka na prirodu. Nadamo se da će nam sve izrađene studije u sklopu projekta dati dobar poticaj i pogled u buduće upravljane", naglasila je Janev Hutinec.

Izaslanik zagrebačkog gradonačelnika i pomoćnik pročelnice Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje Dejan Jaić izrazio je zadovoljstvo što" svakim danom projekt napreduje sve više".

"Danas smo na promociji destinacije Savice, jednog od 25 zaštićenih područja u Zagrebu. Veselimo se da ćemo i u budućnost pokretati niz drugih EU projekata koji su na tragu očuvanja prirode", zaključio je Jaić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini