SISAK

I u Sisku zapaljena prva adventska svijeća

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Prvu adventsku svijeću, u središtu Siska u nedjelju navečer tradicionalno je zapalila sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Sukladno propisanim antivirusnim mjerama, priređen je skromniji i kratki glazbeni program, koji su izvele članice novoosnovanog vokalnog sastava Sisciana. 
"Na ovaj je način i službeno počeo program Adventa u Sisku, koji se ove godine održava pod drugačijim okolnostima nego ranije. Budući da je prva svijeća svijeća nade, mislim da nam upravo nada ove godine treba jer nam je želja da u Novu godinu zakoračimo bez ovakvih rigoroznih epidemioloških mjera, te da ćemo moći ponovo normalno živjeti, okupljati se, družiti, ići na trening i biti s najmilijima", rekla je gradonačelnica Ikić Baniček.

Dodala je kako joj je drago da su Siščani disciplinirani i da su dobro prihvatili sve propisane mjere, koje su na snazi do 21. prosinca.
Podsjetila je da će se tijekom prosinca, sukladno propisanim mjerama, svaki vikend održavati programi za najmlađe. Zbog ograničenog broja posjetitelja ulaznice za programe nužno je dan ranije preuzeti na blagajni Doma kulture "Kristalna kocka vedrine" ili neposredno proje predstave.

Ikić Banićek je najavila i da će se do Božića nedjeljnom paliti preostale adventske svijeće. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater