ZAGREB

Hrvatska vojska nastavlja sanirati posljedice snažnog potresa u Zagrebu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Na području Zagreba 170 pripadnika Hrvatske vojske već su drugi dan angažirani u pružanju pomoći Gradu i stanovnicima u sanaciji posljedica snažnog potresa koji je glavni grad Hrvatske pogodio u nedjelju, 22. ožujka, priopćeno je u ponedjeljak iz Ministarstva obrane RH. 

Hrvatska vojska čisti glavne prometnice u središtu, ali i širem središtu grada Zagreba.

Pripadnici HV-a trenutno se nalazi na području Gornjeg grada, Zelenog vala i Ilice, a očekuju radove i u Bogovićevoj ulici te Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, priopćeno je iz MORH-a.

 

Ressler: Sve ćemo uspjeti, sve ovo će proći, bitno je da se držimo zajedno

„Prioritet nam je bio raščistiti glavne prometnice u užem i širem središtu Zagreba što smo jučer u rekordnom roku i uspjeli napraviti. Danas ulazimo i u haustore (veže) i izvlačimo šutu kako bi stanari mogli nesmetano funkcionirati“, rekao je zapovjednik Gardijske mehanizirane brigade HV-a, brigadir Dražen Ressler.

Dodao je da se tijekom dana očekuje i završetak svih radova.

„Izražavam žaljenje zbog svega što se dogodilo u gradu Zagrebu. Imovinu ćemo popraviti, to će se riješiti, ali nakon ovoga najbitnije je da se fokusiramo na onaj najveći i najbitniji problem koji sada imamo, a to je koronavirus. Moramo se zaštititi i bez obzira na to koliko nam je možda sad teško u ovim uvjetima, ostanite doma“, poruka je brigadira Resslera.

„Zaštitite sebe kako biste zaštitili i druge, svaki pojedinac je bitan i mislim da se na to trebamo jako fokusirati. Hvala svim građankama i građanima na iskazanom poštovanju prema Hrvatskoj vojsci; to smo susretali svakodnevno na ulici, prilaze nam, čestitaju i zahvaljuju. To nas pokreće i daje nam snagu na za dalje, ponosni smo. Sve ćemo uspjeti, sve ovo će proći, bitno je da se držimo zajedno“, kazao je brigadir Ressler.

 

Hrvatski vojnici poručili: Spremni smo pomagati Zagrebu od 0 do 24 sata

Zapovjednik 1. motoriziranog voda Gardijske mehanizirane brigade, poručnik Mihovil Šarić rekao je kako su on i njegove kolege izrazito motivirani da se šteta nastala u potresu u Zagrebu sanira u što kraćem vremenu.

„Radit ćemo dokle god je potrebno, ako treba od 0 do 24 sata. Motivirani smo i spremni za rad, naravno to sam i očekivao od nas hrvatskih vojnika i vjerujem da će sve proći u redu“, rekao je poručnik Šarić.

Poruka HV-a Zagrepčanima je samo jedna: „Ovo su teška vremena, ali nema razloga za strah. Mi kao hrvatski narod pokazujemo najveću snagu u ovakvim najtežim nedaćama. Sve možemo zajedno“, dodao je.

Pripadnici HV-a pružajući pomoć stanovnicima Zagreba, jučer su sudjelovali i u preseljenju nedonošćadi i opreme iz Klinike za ženske bolesti i porode u  Petrovoj. Također, ispred Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" Hrvatska vojska podigla je tri šatora.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom