KARLOVAC

HDZ Karlovačke županije zadovoljan rezultatima izbora

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Županijska organizacija HDZ-a  je rezultatima lokalnih izbora u Karlovačko županii zadovoljna, ali završetak pobjede očekuju u drugom krugu za župana i gradonačelnike i načelnike Karlovca Ozlja i Josipdola, rečeno je na tiskovnoj konferenciji u Karlovcu.

U prvom je krugu HDZ osvojio izvršnu vlast u osam jedinica, a u drugom krugu slijedi borba za grado/načelnička mjesta u Karlovcu, Ozlju i Josipdolu, rekla je predsjednica županijskog HDZ-a Nada Murganić.

Posebno je izdvojila podršku birača za županijsku skupštinu, jer je 42.94 posto podrške osiguralo 21 mandat i da će moći samostalno konstituirati skupštinu i dalje na miran način donositi sve odluke za realizaciju obećanih programa.

Kandidatkinja HDZ-a za županicu Martina Furdek Hajdin koja je i nositeljica liste HDZ-HSLS za skupštinu, rekla je da su od 38 mjesta osvojili 21, što im je osiguralo apsolutnu većinu i miran i stabilan rad u naredne četiri godine.

Kao kandidatkinja za županicu Furdek Hajdin je osvojila 25.042 glasa, što je 49.42 posto i nedostajalo joj je 298 glasova da pobijedi u prvom krugu. Rekla je da je taj rezultat “dobra odskočna daska i kapital za pobjedu u drugom”, te da je uvjerena u pobjedu.

Kandidat za gradonačelnika Damir Mandić zahvalio se protukandidatima na korektnoj kampanji, svim vijećnicima na osvojenim mjestima.

Rekao je da je, bude li pobijedio u drugom krugu, otvoren sa suradnu baš sa svima.

Koalicija uz HDZ ima devet od 21 mandata, što znači da nemaju apsolutnu većinu, kao u protekle četiri godine i da će im trebati suradnja s drugima. Mandić je rekao da je i do sada njegavao suradljivost i da će tako i ostati, tim prije što analiza svih izbornih programa pokazuje preko 80 postotnu komplementarnost.

“U budućem ćemo djelovanju očirto morati malo više slušati druge, a ja sam na to bio spreman i ranije, a bit ću i ubuduće, te smatram da je poruka ovog rezultata da trebamo manje isključivosti, a puno više otvorenosti”, rekao je Mandić.

Mandić je dodao da je već dobio potporu za drugi krug od umirovljeničkih stranaka AUZ i HSU. Na pitanje je li razgovarao o suradnji s SDP-o, da nije te da treba sačekati rezultate drugog izbornog kruga.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater