SPLIT

Franić kritizirao splitskog gradonačelnika Puljka

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nezavisni gradski vijećnik  Ante Franić u petak je oštro kritizirao splitskog gradonačelnika Ivicu Puljka zamjerivši mu današnju šetnju gradom s novinarima te Puljkovo optuživanje vlasti Splitsko-dalmatinske županije i Vlade da nisu zainteresirani za uvođenje reda u Splitu.  

Puljak je prošetao s novinarima Hrvojevom ulicom kod Pazara, gdje mehanizacija uklanja poslovne kućice, a zatim su otišli na  Istočnu obalu, gdje, kako je rekao, ima nelegalnih kioska koje također treba ukloniti.

"Gradonačelniče Puljak građani vas ne plaćaju da šetate gradom, da pričate o novim politikama i završetku nekakvih era, već da nešto radite," poručio je Franić gradonačelniku Puljku u priopćenju za javnost.

Puljak je izjavio kako je šetnja organizirana da bi se vidjela razlika u dijelu koji je pod ingerencijom Grada Splita, a to je Hrvojeva ulica, gdje se mehanizacijom uklanjaju poslovne kućice, i Istočne obale, gdje Grad Split nema potpunu ingerenciju te bez dopuštenja županije ili državne razine 'ne može riješiti problem ilegalnih kioska'.

Franić se suprotstavlja takvom tumačenju gradonačelnika Puljka, ističući da građevinski otpad koji je mjesecima na istočnoj obali, "nije uspjeh".

"Uklonili ste kioske u Hrvojevoj ulici (na Pazaru), ali bez ikakvog plana, projekta ili sredstava da se istočni zid Dioklecijanove palače obnovi i rekonstruira; on će sumorno zjapiti zajedno sa smokvama koje rastu iz njega," naveo je Franić u svojoj kritici splitskom gradonačelniku.

Kaže da je gradonačelnik Puljak - kolon u rušenju, uklanjanju i zabranama te ga je upitao: "Gdje su projekti i vizija  razvoja?"

Nezavisni gradski vijećnik  Franić također je pozvao splitskog gradonačelnika da 'poštedi građane kvazi ušteda i prebacivanja krivnje na druge'. "Imate vlasti, konačno krenite raditi u interesu grada jer trenutačno jedino što se u Split radi, je rezultat državnih i privatnih investicija", dodao je.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater