SPLIT

Kandidat SDP-a za gradonačelnika A. Franić: Split prepun problema

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Kandidat SDP-a za splitskog gradonačelnika Ante Franić na predstavljanju u petak izjavio je kako je Split grad prepun problema  i za to je optužio vladajuću kolaciju HDZ-a i Željka  Keruma.

 "Još jedna pobjeda interesne koalicije HDZ-a i Keruma, a  vidimo da im se priključuje njihov igrač s klupe Branka Ramljak (nezavisna kandidatkinja), značila bi nove podjele, nove dogovore ispod stola, zapošljavanje svojih prijatelja, rodbine i prijateljica," rekao je Franić.
Istaknuo kako je SDP spreman preuzeti vlast u Splitu te je najavio kako će njegov prvi projekt kao gradonačelnika biti izgradnja POS-ovih stanova u Hercegovačkoj ulici. Rekao je kako u posljednje četiri godine kolacijska vlast  HDZ-a i Keruma u Splitu nije izgradila ni jedan kvadrat POS-ovih stanova.

"Jedan od prvih mojih poteza također će biti uvođenje transparentnosti javnih financija, HDZ ni u jednom gradu u Hrvatskoj nije to učinio," tvrdi Franić.  Rekao je kako će voditi računa i o najvećem bogatstvu  Splita - njegovim javnim površinama, te da neće dopustiti promjene Generalnog urbanističkog plan (GUP) koje bi pogodovale  interesima pojedinaca.
"Naš Marjan, blago i bogatstvo Splita, čuvat ću od interesnih predatora," poručio je  Franić.
Također  je najavio kako će se zauzimati za izgradnju sportskih  dvorana za učenika jer ne začuđujuće da u Splitu još uvijek postoje škole bez sportskih dvorana.
Obećao je da će posebnu pozornost obratiti obrazovanju te da će pokrenuti izgradnju osnovne škole u novoizgrađenom naselju Kila u istočnom dijelu  Splita.
"Radit ću na uvođenju građanskog odgoja radi sprječavanja  pisanja grafita s uvredljivim porukama," rekao je.
Dodao je da će brinuti "o svim nacionalnim manjinama, te o svim pravima -vjerskim i seksualnim."
Predsjednik SDP-a Peđa Grbin, koji je nazočio predstavljaju, za  Franića je rekao  kako je "duboko uvjeren da će biti gradonačelnik Splita koji će znati rješavati probleme."
"Ante Franić ima veliko iskustvo u privatnom sektoru i zna koji su stvarni problemi s kojima se poduzetnici bore," poručio je Grbin.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini