PULA

Elena Puh Belci (IDS): Obrazovanje i ulaganje u djecu - glavni prioritet u Puli

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


IDS-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Pule Elena Puh Belci u četvrtak je rekla kako joj je obrazovanje i ulaganje u djecu i mlade glavni prioritet i da će imati važno mjesto u njenom mandatu.  

Smatra da u vremenu razvoja umjetne inteligencije i digitalizacije treba uhvatiti korak s promjenama 

"Ulaganje u znanje i obrazovanje uvijek će se višestruko vratiti. Možemo ići po starom ili se okrenuti trendovima i - pravac budućnost", istaknula je Puh Belci.

Naglasila je kako će se dogradnjom osnovnih škola Šijana i Kaštanjer u Puli, svim pulskim osnovnoškolcima omogućiti nastava u jutarnjoj smjeni, a što se tiče uzrasta predškolske dobi, Puh Belci je istaknula da joj je cilj širiti kapacitete i modernizirati vrtiće.  

"Pula već više od deset godina provodi jedinstvene upise u gradske i privatne dječje vrtiće na području grada i nemamo liste čekanja. Digitalizacijom ćemo još više unaprijediti i ubrzati upise i modernizirati vrtiće, sukladno potrebama djece i roditelja", kazala je Elena Puh Belci.

Podsjetila je i na dovršetak izgradnje Medicinske škole i Regionalni centar kompetentnosti u Školi za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu.

Najavila je uvođenje stipendiranja studenata s invaliditetom ustvrdivši kako se takvom vrstom stipendija osobama s invaliditetom želi olakšati financijski teret studiranja, kao i stjecanje uvjeta za samostalan život i rad, završetkom studija i zaposlenjem.

"Osigurali smo dva milijuna kuna za sufinanciranje kamate za stambeni kredit prilikom kupnje prve nekretnine za mlade te sufinanciranje kamate za stambene kredite za gradnju ili nadogradnju kako bi mladima olakšali rješavanje stambenog pitanja. Uvest ćemo i druge oblike motivacije i pomoći mladima u rješavanju njihovih temeljnih egzistencijalnih pitanja", najavljuje Puh Belci.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater