PULA

Dolazi klizalište - središte Pule u prosincu pješačka zona

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Najveća novost ovogodišnjeg programa "Prosinac u Puli" jest klizalište koje će se s Trga kralja Tomislava na Verudi preseliti u središte grada - između zgrade Fine i Giardina, najprometnije ulice, a gradonačelnik Boris Miletić to je opravdao željama najmlađih i njihovih roditelja.

Dodao je da žele sve aktivnosti okupiti na jedno mjesto te dobiti dodatnu živost u središtu grada.      

Postavljenje klizališta, dimenzija 30 x 20 metara, počet će idući tjedan, točnije 13. studenoga, a otvorenje je najavljeno za 29. studenoga. Klizalište će biti otvoreno sve do 6. siječnja 2020.  

"Tradicionalno će prvi i zadnji dan biti besplatni za sve kao i za najavljene organizirane posjete predškolskih i školskih ustanova, a cijene će ostati nepromijenjene: 15 kuna za najam klizaljki i jedno klizanje do 14 sati te 20 kuna u popodnevnim satima", rekao je direktor Pula sporta Ivan Glušac. 

Po riječima gradskog pročelnika Giordana Škuflića, zbog klizališta i pretvaranja Giardina u pješačku zonu, uvest će se promjene u prometu i javnome gradskom prijevozu pa će se za sav promet, kao i proteklih godina, već od 13. studenoga zatvoriti najprometnija ulica Giardini.

"Autobusne linije koje su inače prometovale tim dionicama bit će preusmjerene na najbliže okolne stanice, koristeći se uglavnom stajalištima kod Gradske knjižnice, Arene i tržnice", rekao je direktor Pulaprometa Igor Škatar, a zbog izmjene prometnih i autobusnih ruta, direktor Pulaparkinga Branislav Bojanić je rekao kako će novina koja će građanima olakšati dolazak u centar grada biti besplatno parkiranje u prosincu.

"Već poslije 15. studenoga bit ćemo tolerantni prema vozačima i dopuštat ćemo kašnjenja od pet, deset minuta dok se stvari ne poslože. No, jednu stvar u prosincu nećemo tolerirati, a to je nepropisno parkiranje, i tu ćemo biti rigorozni", istaknuo je Bojanić. 

Ravnateljica Javne ustanove Pula Film Festivala Gordana Restović je rekla da će, uz obližnje klizalište, cijela lokacija biti zaokružena sadržajima - na Giardinima će se kao i inače smjestiti 18 kućica s raznim sadržajima, dvije pozornice, gastro kutak i Čarobna šuma za mališane, a u suradnji s festivalom Visualia ta će pješačka zona biti dodatno obogaćena instalacijom "Prolaz želja", svjetlosnim lukovima koji će se protezati čak 50 metara duž Giardina.

Kao i inače, velika pozornica i više od 20 koncerata bit će na Portarati, a tradicionalan doček Nove godine na Forumu, gdje će nastupiti grupa "Zabranjeno pušenje". 

 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater