VARAŽDIN 26. svibnja 2022. (Hina) -  Na varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike (FOI) u četvrtak su počeli tradicionalni Dani međunarodne suradnje

Dani međunarodne suradnje počeli na varaždinskom FOI-u

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike (FOI) u četvrtak su počeli tradicionalni Dani međunarodne suradnje, a dekanica Nina Begičević Ređep na otvorenju je poručila kako se mogu pohvaliti velikom mobilnošću i nastavnika i studenata.

Riječ je o dvodnevnom događaju koji okuplja domaće i strane studente te predavače s europskih sveučilišta kako bi se informirali, umrežili i razmijenili iskustva u međunarodnoj suradnji.

Dekanica Begičević Ređep naglasila je kako FOI veliku mobilnost studenata i nastavnika ne osigurava samo kroz Erasmus sporazume, nego i kroz projekte i to visokobudžetne, razvojne i znanstvene projekte. Ocijenila je važnim da studente uključuju u projekte te za njih osiguravanju i mobilnost i uključivanje u konkretne projektne aktivnosti.

„Na ovom Danu međunarodne suradnje dajemo naglasak na nove partnere i na nove sporazume koje smo sklopili i to je prilika za partnere da se prezentiraju, kao i da se prezentira naš istraživački laboratorij”, rekao je prodekan za znanost, projekte i međunarodnu suradnju Igor Balaban te istaknuo da FOI svake godine ima i sve više projektnih partnera.

Tema ovogodišnje suradnje su kraći intenzivni programi. "Oni nude puno novih prilika za kraće mobilnosti studenata što su oni vrlo dobro prihvatili i stvarno nam se javljaju na sve moguće natječaje koje dajemo”, istaknula je ECTS koordinatorica i v.d. voditeljice Ureda za međunarodnu suradnju FOI-ja Martina Tomičić Furjan.

Profesor s University of Aegean, partnerskog grčkog sveučilišta, Charalampos Alexeopoulus, naglasio je kako s Fakultetom organizacije i informatike blisko surađuju na odgojno-obrazovnim programima i istraživačkim projektima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini