ČAKOVEC

Cividini: Mnogo je prošćenja, ali je Porcijunkulovo samo jedno

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Mnogo je prošćenja, ali je Porcijunkulovo samo jedno, izjavila je u petak gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini otvarajući jednu od najvećih manifestacija u kontinentalnoj Hrvatskoj koja i ove godine, u nešto manjem opsegu, donosi niz zabavnih, kulturnih, tradicijskih i vjerskih sadržaja.

Ovogodišnje 57. Porcijunkulovo svečano je otvoreno u atriju Muzeja Međimurja, a čakovečka gradonačelnica tom je prigodom podsjetila da je riječ o prošćenju vezanom uz blagdan Gospe od anđela.

„Manifestaciju već 57 godina organizira Turistička zajednica Grada Čakovca i osmišljava sadržaje koji će biti interesantni i Čakovčancima i svima onima koji dođu naš grad”, kazala je Cividini poručivši da će grad narednih dana biti otvoren za sve.

Ovogodišnja četverodnevna kulturno-turistička manifestacija potrajat će do 2. kolovoza, a svi će se programi odvijati na ulicama i trgovima u središtu Čakovca te u atriju Muzeja Međimurja i u Perivoju Zrinskih, dok će se svete mise služiti u franjevačkoj Crkvi sv. Nikole. Vrhunac duhovne komponente festivala bit će svečane centralne mise koja će se izvoditi na čak tri jezika: hrvatskome, slovenskome i mađarskome.

Uz brojne radionice, prezentacije starih zanata, predstavljanje autohtonih proizvoda, ali i oldtimer susret, koncerte će održati brojni glazbenici, među njima i najpoznatija imena hrvatske estrade Željko Bebek, Opća opasnost, Klapa Iskon te Nina Badrić koje će nastupiti posljednjeg dana manifestacije.

Kako bi posjetiteljima omogućili neometan ulazak na ovogodišnje koncerte Porcijunkulovog, organizatori su osigurali testiranje brzim antigenskim testom, a cijena testiranja iznosi 25 kuna.

Vrijedi istaknuti i kako će svim putnicima posjetiteljima manifestacije biti odobren popust od 40 posto od redovne prijevozne cijene u 1. i 2. razredu svih vrsta redovnih vlakova. Popust se može koristiti do 2. kolovoza 2021. isključivo za kupnju povratnih prijevoznih karata iz svih kolodvora na prugama HŽ-a do kolodvora Čakovec i natrag.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum