sjednica vlade

BEROŠ: Rast novozaraženih i dalje poziva na oprez. U Hrvatskoj je danas 188 novih slučajeva zaraze koronom

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je u četvrtak na sjednci  Vlade da je u Hrvatskoj zabilježeno 188 novih slučajeva zaraze koronavirusrom i istaknuo da rast novozaraženih i dalje poziva na oprez.

Udio novozaraženih u broju testiranih u zadnja 24 sata je 3,21 posto, na bolničkom liječenju su 143 osobe od kojih je 11 na respiratoru, kazao je Beroš. 

"O ozbiljnosti bolesti covid -19 i posljedicama te bolesti govori podatak o broju obrađenih pacijenata s post-covid sindromima u bolnicama koji je u stalnom porastu i trenutno iznosi preko tri tisuće”, upozorio je ministar zdravstva te još jednom apelirao na cijepljenje.

Naveo je da je u Hrvatskoj utrošeno preko tri milijuna doza cjepiva, cijepljeno 48,2 posto odraslog stanovništva, a 43 posto s obje doze.

Rekao je da je u zdravstvom sektoru s jednom dozom cijepljeno 63,41 posto zdravstvenih radnika, a 57,8 posto s obje doze, a da među liječnicima taj postotak iznosi 81,4 odnosno 76,07 posto.

"Kada bi se i ostatak populacije cijepio poput naših liječnika Hrvatska bi dosegnula kolektivni imunittet i time spriječila daljnje širenje virusa”, ustvrdio je Beroš dodavši kako rast novozaraženih i dalje poziva na oprez.

Podsjetio je također da građani od danas EU covid potvrde mogu preuzeti u ljekarnama s osobnom ili zdravstvenom iskaznicom.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ustvrdio je da porast broja novozaraženih ne predstavlja iznenađenje s obzirom na veliki broj turista u Hrvatskoj te podsjetio na novouvedene mjere u jadranskim županijama kojim je cilj ograničiti prevelika okupljanja.

Izvijestio je da je tijekom vikenda proveden pojačani inspekcijski nadzor na području Dalmacije u  20 ugostiteljskih objekata, hotela, noćnih klubova te da su sankcije izrečene za 5 ugostiteljskih objekata zbog nepridržavanja mjera.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum