ZAGREB

Beroš protiv hajke na liječnicu koja je iznijela probleme u KB-u Dubrava

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ministar zdravstva Vili Beroš poručio je u srijedu da ne podržava "javnu hajku" na liječnicu koja je javnosti iznijela probleme u KB-u Dubrava, tvrdeći da u Respiracijskom centru bolnice nema lijekova i hrane za bolesnike.

"Ne podržavam javnu hajku na osobu koja je u javnost iznijela probleme u KB-u Dubrava. Svaki konstruktivno iznesen komentar, ako je utemeljen ili istinit, pa i javno, dobrodošao je jer time postajemo još bolji u onome što radimo. Trebamo se usmjeriti na rješenja i djelovati na temelju rezultata zdravstveno-inspekcijskog nadzora", napisao je Beroš na facebooku.

Beroš je jučer izjavio da u KB-u Dubrava još traje nadzor zdravstvene inspekcije, a po preliminarnim podacima tamo nije bilo značajnijih propusta.

Liječnica je u svom pismu navela kako bolesnici nisu adekvatno zbrinuti, da obroke ne dobivaju svakodnevno, da u centru ne postoji adekvatna količina lijekova. Navela je i primjer starije bolesnice koja je tri dana ležala gola u sobi i bila izložena stalnim pogledima. Podržalo ju je tridesetak liječnika koji rade u Respiracijskom centru,.

Potporu liječnicima u njihovim naporima da u toj bolnici osiguraju kvalitetne standarde liječenja za pacijente oboljele od covida-19 izrazila je u srijedu i Hrvatska liječnička komora (HLK) koja traži da uprava bolnice krene rješavati probleme navedene u pismu.

HLK ocjenjuje krajnje neprihvatljivom namjeru uprave da istražuje liječnike koji, upozoravajući na ozbiljne probleme u pružanju zdravstvene zaštite pacijentima, postupaju sukladno Kodeksu medicinske etike i Hipokratovoj prisezi.

Ravnatelj KB-a Dubrava Srećko Marušić izjavio je za Index da se u KB-u Dubrava ne provodi nikakav progon osoba koje ukazuju na moguće nepravilnosti.

Marušić kaže da se liječnica potpisala na pismo, pa je njezin identitet poznat i ne provodi se nikakva istraga. Nakon primitka pisma zatražili su provedbu nadzora Povjerenstva za unutarnji nadzor KB-a Dubrava, kojem je cilj utvrđivanje i otklanjanje mogućih nepravilnosti u radu Primarnog respiratorno-intenzivističkog centra. 

Marušić tvrdi da autorici pisma nitko nije prijetio te je odbacio bilo kakvu mogućnost davanja otkaza.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom