ids-ovci

FOTO / Paus i Flego u Puli: Istra je tu gdje jest jer nismo pratili druge, nego su drugi pratili nas

| Autor: Doria MOHOROVIĆ


"Mi smo uvijek bili svoji, uvijek smo mislili svojom glavom, zato je i Istra tu gdje jest jer nismo pratili druge, nego su drugi pratili nas. Vjerujem da nakon ovih 34 godine građani prepoznaju taj rezultat, Istra je jedna od najrazvijenijih regija u RH. To je prije svega zasluga naših vrijednih i radišnih ljudi, ali i okvira koji je IDS postavio u ove 34 godine", rekao je jutros u obraćanju novinarima predsjednik IDS-a i nositelj liste IDS-a i koalicijskih partnera Dalibor Paus. Kako je istaknuo, prema aktualnim predizbornim analizama, IDS dobro stoji u 8. izbornoj jedinici i očekuje sigurno tri mandata, a borit će se i za četvrti.

"Poruka bi bila da budemo svoji, da glasamo za svoje jer IDS, PGS, Istarska stranka umirovljenika, Unija Kvarnera, sigurno će najkvalitetnije predstavljati građane Istre i Kvarnera u Hrvatskom Saboru", rekao je Paus, dodajući da do sad nije čuo niti jednog istarskog zastupnika u Saboru da progovara o Istri.

Otkrio je s kojim bi političkim opcijama postizborno mogli surađivati.

"Svakako bismo mogli surađivati s lijevo centrističkom grupacijom stranaka, ali već smo više puta rekli ne pod svaku cijenu. Želimo da se naše osnovne, programske ali i vrijednosne postavke poštuju, a tu ću prije svega nabrojati dvije točke, početak i kraj našeg programa, decentralizacija i naš identitet. "Smatramo da ako imamo alat - decentralizaciju u svojim rukama, a to znači s više novaca i ovlasti, Istra i dalje može ići ispred svih i biti svjetionik u Republici Hrvatskoj", poručio je Paus.

Na druženju s građanima, predstavnici IDS-a došli su razgovarati o budućem radu u Hrvatskom i Europskom parlamentu, ali i o lokalnoj samoupravi gdje izbori slijede za godinu dana. Da Istra mora i dalje imati svog predstavnika u Europskom parlamentu, naglasio je IDS-ov europarlamentarac Valter Flego, uz komentar da Istrijani žele čuti konkretne projekte.

"U srijedu želim da idemo na izbore, da se u tih 12 sati, od 7 ujutro do 19 sati, definira smjer Hrvatske i mislim da je zbilja jako važno da se ideja regionalizma čuje u Hrvatskom saboru. Nakon toga, kada dođe vrijeme, pričat ćemo koliko je važno i da netko iz Istre bude i u Europskom parlamentu", rekao je Flego.

Prema riječima Helge Možé, kandidatkinje IDS-a na listi 8. izborne jedinice, jedan od ciljeva njihove politike je i poboljšanje života mladih kao jedne od najranjivijih skupina u Hrvatskoj.

"Želimo sudjelovati u izradi stambene politike na državnoj razini, u politici koja će pomoći i zagovarati zapošljavanje mladih, a želimo pomoći i da što više mladih može živjeti u Hrvatskoj uz dostojnu plaću i dobre i kvalitetne uvjete života, rekla je Možé pozvajući pritom žene da se odazovu izborima jer će se, kako je rekla, u naredne četiri godine trebati zalagati o vrijednostima za koje su se žene borile, a uz ljudska prava i demokratizaciju društva, to je pravo žene na izbor.

Uz štand IDS-a, trg uz pulsku gradsku tržnicu jutros je vrvio brojnim političkim opcijama čiji su predstavnici, uz razgovor i podjelu promotivnih materijala, pokušali poboljšati svoje šanse na nadolazećim izborima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter