kaos na sljemenu

Zbog jakog nevremena ceste su blokirane, odroni veliki, spašen jedan život

| Autor: Glas Istre
Nevrijeme  na Sljemenu ( Foto: Facebook stranica Vatrogasne postrojbe Zagreb)

Nevrijeme na Sljemenu ( Foto: Facebook stranica Vatrogasne postrojbe Zagreb)


Jako nevrijeme stvorilo je probleme mještanima na Sljemenu, Mikulićima i u Lukšiću. Na terenu su policija i vatrogasci koji saniraju štete i ispumpavaju vodu iz poplavljenih kuća i dvorišta. Stvorili su se odroni, blokirane su ceste, pišu 24 sata.

Od 10 sati ujutro imali su tri dojave za ispumpavanje vode, uklonili su jedno stablo, ugasili su požar otpada i još jedan automobila te izašli na dva izvida situacije. Osim toga, spasili su i jedan život.

Zagrebački vatrogasci spasili su srnjaka koji je pao u potok i odvodni kanal u Podsusedskom dolju nakon što je isto područje pogodilo jako nevrijeme. Spašavanje je naišlo na brojne pohvale građana: 'Vi vatrogasci ste fakat posebni ljudi', 'Bravo za naše vatrogasce kapa do poda'. 

-Vraćali smo se nazad s autobusom svi mi planinari zato što je gore padala jaka kiša. Između Kraljičinog zdenca i Šestina došlo je do odrona na cesti. Ljudi su taman prije toga komentirali dok smo ulazi u autobus da se prevrnulo neko drvo, ali ipak je bio odron. Mi smo išli autobusom koji ide u 13 sati, onaj u 12 je prošao bez problema tako da se to dogodilo u tih sat vremena, priča nam jedan od planinara koji se spuštao Sljemenskom cestom kada se jedan dio urušio.Potoci cure sa strane na cestu, a odron je na cijeloj cesti ako da ne može nitko proći dok se ne ukloni. Cijeli autobus se spušta pješke. Čudi me da je autobus uopće krenuo prema dolje jer smo već kod Tomislavca dobili neformalnu informaciju da je nešto prevrnuto. Srećom nije se odlomilo kad je prolazio autobus pa nije palo na na nas - kaže jedan planinar.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater