ZAGREB

Zajednica utemeljitelja HDZ-a najoštrije osuđuje Milanovićeve izjave

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zajednica utemeljitelja HDZ-a "Dr. Franjo Tuđman" u ponedjeljak je osudila istup predsjednika Zorana Milanovića na ispraćaju trećeg hrvatskog kontingenta u Petrinji preispitujući koga predsjednik države predstavlja i zastupa.

Istaknuli su kako su zabrinuti izjavama predsjednika Zorana Milanovića koje su, kako su naveli, izvan svakog racionalnog diskursa i iznimno su opasne jer bi nas u budućnosti mogle duboko obvezivati.

"To nije samo pitanje Ukrajine. Ukrajina je tek najočitiji primjer njegove neodgovornosti te bijednog i otužnog stanja njegova osiromašenog duha i upitne kvalitete nesuvisla rasuđivanja",. stoji u priopćenju.

Zajednica je ocijenila kako predsjednik nastoji kidati Europsku uniju, izruguje sa NATO savezom, te da ustrajno izvrgava državu ruglu.

Drži da se HDZ i predsjednik države ne mrze, no kako ovakvo ponašanje zahtjeva reakciju.

"Odavno je očito da Milanović želi skratiti rat podilaženjem Rusiji i da priželjkuje komadanja Ukrajine kao zalog europskog primirja."

"Poruke Gabrijele Zalač i Josipe Rimac u kojima se spominje Andrej Plenković tumači u maniri zadnjeg opančara, želi ih kalibrirati ne bi li ,,nabacio" volej Nikoli Grmoji i svojim drugovima u Saboru, medu kojima su i nedorasli Penavini ,,domovinci" kojima je Milanović odavno jedini svjetionik i vodilja." stoji u priopćenju.

Iz HDZ-a su poručili kako Milanović ne može i neće naći niti jedan konvencionalan način da kriminalizira predsjednika vlade.


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini