ČAZMA

Srednja škola u Čazmi dobila 92.000 eura za projektiranje učeničkog doma

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Srednja škola u Čazmi dobila je bespovratnih 92.000 eura od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU za izradu projektne dokumentacije za budući učenički dom, izvijestili su u ponedjeljak iz Gradske uprave.

Srednja škola u Čazmi, uz potporu Grada, lani se prijavila na poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti u području digitalne transformacije i zelene tranzicije.

Projekt, čija je ukupna vrijednost 102.000 eura, izradila je Razvojna agencija Čazma, a ostvareno je pravo na bespovratnu potporu od 92 tisuće eura, odnosno 90 posto.

Cilj projekta je izrada projektne dokumentacije za potrebe ishođenja građevinske dozvole za izgradnju učeničkog doma namijenjenog učenicima s prebivalištem izvan Čazme.

Prema planu, Dom školskog centra Čazma izgradio bi se na 2.000 četvornih metara uz Srednju školu Čazma, a mogao bi prihvatiti 30-ak učenika.

Osim smještajnih jedinica, osigurat će se prostor za održavanje praktične nastave te dnevni boravak za stanare doma.

Izradom projektne dokumentacije, a kasnije i realizacijom projekta, stvorit će se uvjeti za privlačenje djece iz drugih dijelova Hrvatske u srednjoškolsko obrazovanje na području Čazme, priopćili su iz čazmanske Gradske uprave.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater