VARAŽDIN

Varaždin: Na proslavi Dana grada ministar Paladina o potpori Vlade

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ministar Ivan Paladina rekao je u Varaždinu na svečanoj sjednici u povodu Dana grada da je Vlada, s obzirom na pozitivne pokazatelje, imala mogućnost pružiti potporu građanima, gospodarstvu i javnom sektoru, a poduprla je i projekt proširenja varaždinskoga Tehnološkog parka.

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Paladina rekao je na svečanoj sjednici u povodu Dana grada Varaždina da se potpora Vlade očitovala i kroz sveobuhvatni paket mjera zaštite od rasta cijena energenata u vrijednosti većoj od 20 milijarda kuna.

Vlada teži ravnomjernome regionalnom razvoju kroz načelo partnerstva s gradovima te isto tako značajnu podršku u realizaciji njihovih projekata, pa tako i projekata Grada Varaždina, rekao je Paladina, ističući i potporu projektima proširenja Tehnološkog parka i izgradnje sportsko-rekreacijskog centra darovanjem državnog zemljišta, vrijednog nešto više od sedam milijuna kuna.

"U ovom trenutku razmatramo i mogućnost djelomične decentralizacije upravljanja državnom imovinom na način da se županijama i gradovima prenese dio ovlasti upravljanja jednim dijelom tog portfelja, a sve u cilju još veće propulzivnosti i brže aktivacije državne imovine u interesu građana i gospodarstva", rekao je Paladina.

Inače, Varaždin slavi Dan grada pod pritiskom mogućih izvanrednih izbora za Gradsko vijeće jer većina vijećnika na nedavnoj sjednici nije prihvatila prijedlog proračuna gradonačelnika Nevena Bosilja (SDP).

"Protekla je godina sa sobom donijela nove, velike izazove, ali s njima se hrabro nosimo jer smo izabrani da pokušamo pronaći rješenje. Prošli sam tjedan drugi put zaredom u Opatiji primio nagradu kojom je Varaždin proglašen najboljim velikim gradom po kvaliteti života u Hrvatskoj", rekao je Bosilj.

Bosilj: U godinu dana postigli smo mnogo, neće me omesti nikakvi politikanti i destruktivci 

U vezi s posljednjim događajima i mogućim izborima, Bosilj je istaknuo kako mu više od ičega znače poruke sugrađana koji su mu se ovih dana javljali te da je upravo zbog njih sretan i ponosan te dodatno motiviran za još bolji rad, u čemu ga, kako je dodao, neće omesti nikakvi politikanti ni destruktivci.

"U ovih godinu dana intenzivno smo radili i postigli mnogo, a izdvojit ću samo neke projekte i aktivnosti po kojima će pamtiti 2022. godinu. Postupak za trajno zbrinjavanje bala priveli smo do samoga kraja u suradnji sa svim državnim institucijama i nadam se da ćemo nakon 17 godina agonije smeću na ulazu u naš grad konačno reći zbogom", rekao je među ostalim varaždinski gradonačelnik.

Govoreći o projektima koji su u tijeku, Bosilj je istaknuo ulaganja u obnovu igrališta, vrtića i škola, nastavak POS-ove stanogradnje, uspostavu kvalitetnog sustava gospodarenja otpadom, provođenje projekta pametnog parkiranja te poticanje korištenja obnovljivih izvora energije.

"Politika nas pozicionira, a često toliko puta koči u donošenju ispravnih odluka. U tom smislu, sebe bih možda mogao nazvati najgorim političarom jer meni nije stalo do političke karijere ili osobnih političkih postignuća, meni je jedino i isključivo stalo do našeg grada", poručio je gradonačelnik Bosilj.

Na svečanoj sjednici dodijeljene su nagrade i priznanja. Nagradu za životno djelo dobili su dugogodišnja zaposlenica Glazbene škole Darija Hreljanović, zatim Zlatko Ister, koji je cijeli svoj život posvetio vatrogastvu, te istaknuti gospodarstvenik Josip Tot, koji je u svojoj karijeri veći dio proveo u Varteksu.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of