VARAŽDIN

Varaždin: Gradonačelnik Bosilj najavio dolazak vanjskih revizora

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Grad Varaždin trenutno je zadužen za oko 139 milijuna kuna kroz sljedećih deset godina, a imamo dubiozu od oko 13 milijuna, rekao je u četvrtak novi varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj najavivši dolazak vanjskih revizora u Grad.

Bosilj je istaknuo kako je trenutno u gradskoj blagajni 25 milijuna, a dospjele obveze iznose oko 23 milijuna kuna te da je taj dio relativno pod kontrolom, ali da će zbog problema s kreditnim zaduženjem angažirati vanjsku revizorsku tvrtku.

„Najveći problem je ugovor s Arenom Varaždin, odnosno TPN Drava. Ustanovljeno je da od četvrtog mjeseca prošle godine pa do sada, malo prije izbora kad su plaćene dvije normalne rate, Grad Varaždin nije izvršavao svoje obveze”, istaknuo je Bosilj dodavši da je Grad račun koji je dolazio na 3,2 milijuna kuna plaćao svega 2 milijuna.

Bosilj je kazao da su već počeli pregovori s Max Bögl Tehnobetonom, društvom koje upravlja Gradskom sportskom dvoranom Varaždin.

„Vjerujem da ćemo smanjiti zakupninu za Arenu Varaždin, no ostaje nam ova dubioza koju ćemo morati vratiti”, rekao je Bosilj.

Na novinarsko pitanje jesu li on i njegovi suradnici znali za kreditno zaduženje, odgovorio je potvrdno, napomenuvši da su znali da se zaduživalo za energetsku obnovu škola i za kupnju kuće Ritz, kao i da su izdane municipalne obveznice Grada koji je, kako je istaknuo, srednje zadužen.

„Mi smo sad raspisali da se tih 139 milijuna točno vidi koju godinu tko mora vraćati. Onaj tko će biti na vlasti za sedam, osam godina, imat će i po 20-ak milijuna kuna obveza koje nasljeđujemo od prethodne vlasti”, rekao je Bosilj te najavio da vanjski revizor u Grad dolazi sljedećeg tjedna.

„Valjda će izvući sve kosture iz ormara, da mi imamo 'clean start', ali i da prethodna vlast zna što je točno ostavila”, zaključio je.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum