ZAGREB

Banožić na dodjeli vojnih medalja: Nastavljamo s daljnjom modernizacijom vojske

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ministar obrane Mario Banožić uručio je utorak u Ministarstvu obrane vojne medalje i poticajne mjere pripadnicima Oružanih snaga i djelatnicima Ministarstva obrane, istaknuvši da nastavljaju s daljnjom modernizacijom vojske te da novo poglavlje otvara i mornarica.

Osvrnuvši se na projekte opremanja i modernizacije, avione Rafale, helikoptera Black Hawk i vozila Bradley, ministar je istaknuo da bez djelatnica i djelatnika MORH-a, i pripadnica i pripadnika Hrvatske vojske ne bi bilo ni tih uspjeha.

"Najveća opremanja Hrvatske vojske radimo u izazovnom vremenu, uvjetovanom ratom u Ukrajini, ali i poremećenim tržišnim uvjetima", rekao je ministar, poručivši da nastavljaju s projektom Bradley, daljnjom nabavom helikoptera i uvođenjem u sustav višenamjenskog aviona Rafale, a novo poglavlje modernizacije i opremanja otvara i Hrvatska ratna mornarica.

"Siguran sam da ćemo završiti sve glavne planove koje s Glavnim stožerom Oružanih snaga RH donosimo za godinu koja je pred nama, ali i otvoriti nove projekte", rekao je Banožić.

Ministar je naglasio da Ministarstvo obrane kontinuirano poboljšava uvjete za život, rad i napredovanje vojnika, dočasnika i časnika. "Od 2016. za vrijeme Vlade Andreja Plenkovića plaća djelatnih vojnih osoba kontinuirano je rasla svake godine", rekao je ministar.

Cilj su im, kazao je zadovoljni djelatnici koji se mogu razvijati i napredovati pa će i dalje nastaviti poboljšavati uvjete njihovog života i rada.

U ime pohvaljenih i nagrađenih djelatnika zahvalila je brigadirka Olivera Tokić, istaknuvši kako je veseli činjenica da se rad, zalaganje i požrtvovnost prepoznaje, cijeni i vrednuje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater