ZAGREB

Sabor počeo novu sjednicu, zasjedat će do sredine prosinca

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Utvrđivanjem dnevnog reda na kojemu je gotovo 120 točaka, te 'aktualnim prijepodnevom' Hrvatski sabor u srijedu je počeo novu sjednicu, posljednju redovnu u ovoj godini.

Sabor će zasjedati do 13. prosinca, plenarno će raditi devet dana. 
Među točkama koje su u srijedu uvrštene u dnevni red su i dopune Zakona o odlikovanjima i priznanjima Republike Hrvatske. 
Saborska većina odbila je zahtjev Kluba SDP-a da se o tim dopunama raspravi u redovnom, umjesto u hitnom postupku kako predlaže Vlada. 
Predsjednik Kluba SDP-a Arsen Bauk mišljenja je kako se radi o besramnom uključivanju Sabora u izbornu kampanju za predsjedničke izbore. 
"Nije valjda da vas je strah da će, ako zakon ide u redovnu proceduru netko drugi, a ne aktualna predsjednica uručiti novo odlikovanje", kazao je. vladajućima te izrazio bojazan da novi velered Franje Tuđmana, koji se predviđa tim zakonom, završi na nečijoj rođendanskoj torti. Time je očito 'ciljao' na rođendansku tortu koju je predsjednica Republike poslala zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću.  

U 'aktualnom prijepodnevu ' 40 zastupnika propitivat će članove Vlade o najaktualnijim političkim, gospodarskim i sličnim temama.
Hrvatski sabor redovito zasjeda dva puta godišnje: između 15. siječnja i 15. srpnja, te između 15. rujna i 15. prosinca.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter