BJELOVAR

Nakon 40 godina nova rasvjeta u Dvorani europskih prvaka

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Najveća bjelovarska sportska dvorana - Dvorana europskih prvaka dobila je nakon 40 godina novu, 90 posto učinkovitiju i sigurnu rasvjetu, a gradonačelnik  Dario Hrebak rekao je u ponedjeljak da bio krajnji rok za zamjenu stare jer je od nje prijetila opasnost od kratkog spoja.

Gradonačelnik Dario Hrebak u ponedjeljak je obišao dvoranu te je tom prigodom istaknuo da je bilo krajnje vrijeme za tu investiciju budući da je zbog dotrajalosti rasvjetnih tijela prijetila opasnost svima onima koji su se njome koristili.

„Nažalost, već smo ušli u fazu kada je rasvjeta postala opasna. Nadali smo se zadnjih godinu dana da ćemo je zamijeniti u sklopu energetske obnove, međutim, kako natječaji nisu išli, a nas su i domari i direktor Gradskog poduzeća za upravljanje sportskim objektima upozoravali da je stanje doista alarmantno, odlučili smo bez odgode zamijeniti cjelokupnu rasvjetu u dvorani”, objasnio je gradonačelnik Hrebak. Dodao je da dosadašnja rasvjeta nije ispunjavala uvjete za prijenos TV utakmica.

Zahvaljujući investiciji od 250 tisuća kuna, postavljena je nova rasvjeta koja ispunjava sve standarde.

„Ova rasvjeta je 90 posto učinkovitija od prethodne, investicija će se vrlo brzo vratiti, a i naš domar više se neće morati brinuti hoće li doći do kratkog spoja ili čak požara”, istaknuo je gradonačelnik Hrebak.

Ugrađeno je 56 novih LED reflektora, a omogućeno je i paljenje rasvjete za razne namjene, poput treninga, održavanja nastave tjelesnog odgoja te utakmica uz televizijski prijenos.

„Imamo prvoligaše, muški i ženski rukometni klub, a i malonogometaši koji su također u visokom rangu natjecanja. Usto, imamo puno publike, ali i puno manifestacija, i svi oni profitirat će uvođenjem nove rasvjete”, rekao je direktor Gradskog poduzeća za upravljanje sportskim objektima Marko Mihalinec.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum