POREČ

Uskoro rasvjeta i rukohvat u pothodniku kod Lacopa


O potrebi uređenja porečkih pothodnika više je puta bilo riječi na sjednicama Gradskog vijeća, a to se konkretno odnosi na one koji se najviše koriste. Jedan vodi iz naselja Mate Balote prema Lacop shopping centru, a drugi, koji se nalazi stotinjak metara naprijed ispod iste prometnice, povezuje centar grada i Dom zdravlja, odnosno naselje Bolnicu.

Tragom brojnih pritužbi građana Mjesni odbor Mate Balote nedavno je Gradu uputio inicijativu da se u pothodniku kod Lacopa popravi rasvjeta i postavi rukohvat kako bi se njime lakše mogle koristiti osobe sa smanjenom pokretljivošću. Zbog rasvjete koja je stalno uništena, vidljivost je tim pothodnikom u večernjim i noćnim satima loša. Po primanju inicijative iz MO Mate Balota, Upravni odjel za komunalni sustav odmah je počeo s radnjama glede realizacije predmetne inicijative, saznajemo od glasnogovornice Grada Poreča Ajne Temimović kojoj smo uputili upit kada će se riješiti rasvjeta i postaviti rukohvat.

- Rasvjetna tijela, koja će se postaviti na strop pothodnika, već su naručena i bit će montirana u što skorijem roku u sklopu izvanrednog održavanja postrojenja javne rasvjete, za koje je sklopljen važeći ugovor o održavanju. Za postavljanje ograde uz rampu i stepenice zatražena je ponuda od gospodarskih subjekata. Standardnom procedurom će se, ovisno o vrijednosti radova i usluga, putem odabranog postupka nabave u skladu s važećom zakonskom regulativom nabaviti i postaviti ograda, napisala je u svom odgovoru Ajna Temimović. (T. K.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater